Festivalový francouzský trh - Marché français du Festival

20.11.2014 – 23.11.2014, 23:59

V rámci letošního festivalu narazíte i na malý ostrov plný chutí a vůní. V srdci pasáže Lucerna vznikne od čtvrtka 20. do neděle 23. listopadu tržiště s typickými francouzskými pochutinami. Trh bude v provozu každý den od 11:00 do 22:00.

Cellarius
Le Beaujolais Nouveau est arrivé! Čtvrtek 20. 11. je dnem Beaujolais, ve Francii se tento den rovná téměř státnímu svátku. Nejdéle fungující pražská vinotéka sídlící v prostorách Lucerny Vám nabídne nejen mladé svěží Beaujolais ale také speciální festivalovou kolekci francouzských vín.

Cidrerie
Cidre Premier zrající v lahvi. Z čerstvého jablečného moštu. Nefiltrovaný, nesycený, nepasterizovaný.

Fransýr
Sýr nikdy nesmrdí. Specializovaná sýrárna, která nabízí široký výběr kvalitních francouzských sýrů, klobásek, rillette a paštik.

La Boucherie & Bistrot M
Nejautentičtější a nejchutnější produkty z různých krajů Francie spojené s uměním nadšeného šéfkuchaře Jean-Paul Manzaca.

La Petite France
L´ Artisan boulanger! V duchu francouzské pekařské tradice nabízí rukodělné pekařství La Petite France nejchutnější pečivo pro náročné zákazníky.

Pas à pas
Francouzské víno s tělem i duší. Slovní spojení „pas à pas“ (čti pazapa) znamená ve francouzštině „krok za krokem“. Pas à pas nabízí kvalitní francouzské víno od malých vinařů z oblasti Côtes du Rhône, které není běžně dostupné.

Votre plaisir
Quiches, Tartelettes, Macarons, Tartes…fascinující chutě a precizní detaily. Kulinářské výtvory Votre plaisir naplňují obojí.

Zpříjemněte si cestu mezi filmovými zážitky na křižovatce s francouzskou příchutí!

www.festivalff.cz/MARCHE-FRANCAIS-DU-FESTIVAL