O Halloweenu ožijí duše voskových figurín

31.10.2014, 10:00 – 2.11.2014, 19:00

Muzeum voskových figurín Grévin připravilo o Halloweenu pro návštěvníky speciální program. Oblečte kostýmy, nasedněte na koště a vyrazte si užít báječný den plný kouzel, tajemna i překvapení.

Podle tradice ten, kdo o Halloweenu nosí celý den kalhoty naruby, spatří o půlnoci čarodějnici. Máme pro vás dobrou zprávu, letos oblečení obracet nemusíte! Čarodějnice a černokněžníky potkáte v muzeu voskových figurín Grévin, na půli cesty mezi Prašnou bránou a Staroměstským náměstím, v Celetné 15 v Praze.

Od pátku 31. října do neděle 2. listopadu se muzeum Grévin promění ve velký svět kouzel především pro své malé návštěvníky. Pravé halloweenské masky si můžou vaše děti nechat zdarma nakreslit přímo na obličej. U věštkyně se z křišťálové koule dozví, kam směřují jejich osudy.

V předvečer všech svatých se přeci vždy předpovídala budoucnost. Třeba skotské dívky věřily, že na Halloween spatří portrét svého nastávající manžela, když pověsí před oheň mokré prostěradlo.

Pokud navíc do muzea voskových figurín přijdete v kostýmu nebo s nějakým halloweenským doplňkem, vykouzlí vám u vstupu slevu 30 procent. Uvnitř se pak můžete za svitu svíček z vydlabaných dýní střetnout se slavnými osobnostmi. V jistém smyslu tak Grévin navazuje na odkaz Halloweenu, při kterém se lidé mohli setkávat s dušemi dávno zemřelých.