Světoznámý švédský spisovatel Johan Theorin v Praze!

24.10.2014 – 25.10.2014, 23:59

Setkat se s Johanem Theorinem můžete osobně v Praze - během besedy v Rock Café (24. 10.) či autogramiády (25. 10.).

Švédský autor, který oslnil svět - zejména detektivkami odehrávajícími se na jeho osudovém ostrově Öland - Johan Theorin bude poprvé v Praze.

Každá jeho kniha vyvolá obrovský zájem a okamžitě se umísťuje mezi nejprodávanějšími knihami nejen u nás, ale po celém světě. Držitel mnoha prestižních ocenění Johan Theorin se setká na konci října s českými čtenáři. A to hned dvakrát – během besedy naplánované do pražského Rock Café na pátek 24. 10. od 20:00 a během autogramiády, která se bude konat v sobotu 25. 10. od 14:00 v Paláci knih Luxor.

Jeho návštěva proběhne v rámci pátého ročníku Dnů Severu pořádaných Skandinávským domem.

Theorinův exkluzivní nakladatel MOBA se na jeho návštěvu mimořádně těší. Vždyť letos v červnu vydal jeho už pátou knihu v češtině pod názvem Mlýny osudu. Ta uzavírá slovutnou čtyřdílnou ölandskou sérii (Mlhy Ölandu, Smršť, Zkamenělá krev  a Mlýny osudu). Jenom této poslední knihy se v autorově rodném Švédsku (má méně obyvatel než ČR) prodalo téměř na sto tisíc výtisků a všech jeho knih na skoro milion a půl. Rozhovor s Johanem Theorinem a informace nejen o jeho nejnovější knize Mlýny osudu naleznete v příloze.

Jen málo spisovatelů se může pochlubit oceněním CWA International Dagger udělované za nejlepší cizojazyčné detektivky přeložené do angličtiny ve Velké Británii (Smršť). Není mnoho držitelů Glass Key a jsou jednotlivci, podle jejichž krimi románů se točí filmy. Mezi tuto elitu se řadí švédský spisovatel Johan Theorin (na světě se prodalo více než tři miliony jeho knih a jsou přeloženy do více než dvaceti jazyků) – nenechte si ujít jedinečnou příležitost se sejít s Johanem Theorinem v Praze – beseda v Rock Café 24. 10. od 20:00 a autogramiáda v sobotu 25. 10. od 14:00 v Paláci knih Luxor .