V+W Revue - Divadlo ABC

Hudební revue, která připomene slavnou éru Osvobozeného divadla a jeho dva legendární protagonisty Jiřího Voskovce a Jana Wericha.

V+W Revue - Divadlo ABC
  • Adresa:
    Vodičkova 699/30
    Praha 1 110 00

V roce 2015 uplyne 110 let od narození dvou velikánů českého divadla, klaunů, kteří se zapsali do srdcí mnoha diváckých generací, Jana Wericha a Jiřího Voskovce. Protože dnešní Městská divadla pražská sídlí ve stejných prostorách jako někdejší Osvobozené divadlo, tedy v sále domu U Nováků, chtěli bychom toto výročí připomenout. Rozhodli jsme se připravit hudební komedii, ve které se pokusíme zmapovat předválečnou spolupráci této legendární dvojice.

Inscenace V+W Revue vzdává hold nespoutané hravosti Voskovce a Wericha, přibližuje dnešním divákům principy a kořeny jejich tvorby a také vyvracít některé zažité představy o tom, jak Osvobozené divadlo fungovalo. To vše se odehraje formou revue, tedy žánru, který byl dvojici V+W tolik vlastní. Těšit se můžete na specifický inteligentní humor, řadu písní Jaroslava Ježka ve zcela nových aranžích a chybět nebudou ani taneční výstupy, které ke každé revui neodmyslitelně patří. Poslechněte si jednu ze 14 písní, které v inscenaci zazní.

Svítá, ukázka z inscenace V+W Revue Divadla ABC