O2 arena Praha se dočká koncertu Queen + Adam Lambert

17.2.2015, 20:00 – 22:00

Adam Lambert a jeho senzaní výkony v osmé sezónAmerican Idol jsou ještstále považovány za jedny z nejvíce strhujících okamžikv historii tohoto programu. Přijďte si poslechnout spojení se slavnou kapelou Queen naživo do pražské O2 areny.

Cena vstupenky: 1390 - 2190 Kč

Queen spolens Adamem Lambertem poprvé vystoupili v roce 2009 v rámci talentové soutže American Idol, kde spolenzahráli rockovou hymnu „We Are The Champions“. Lambert a Queen se poté opt spojili v roce 2011 na evropských cenách MTV v Belfastu.

V létroku 2012 spolu odehráli první spolené živé koncerty - ti vyprodaná pedstavení v londýnském Hammersmith Apollo následovala koncertní vystoupení v Rusku, na Ukrajina v Polsku.

Další jednorázový koncert absolvovali na hudebním festivalu IHeartRadio v Las Vegas v záí loského roku, kde jednoznanexcelovali. Tam také probhl rozhovor mezi Adamem, Rogerem a Brianem, kdy se dohodli na prvním spoleném turné.

Co se budoucnosti tohoto partnerství týká, prozatím je spolupráce Queen s Adamem Lambertem omezena jen na živé koncertování. Lambert je v souasné dobv závrené fázi psaní a nahrávání svého tetího alba. May a Taylor chystají své nadcházející album Queen Forever, novou kompilaci obsahující dosud nevydaný materiál nahraný s Freddie Mercurym. Vydání alba je naplánováno na 10. listopadu.

Skupina Queen bhem své existence nashromáždila ohromující poet ocenní a uvedení do síní slávy, zárovese mže pyšnit rekordními prodeji jako málokdo. Queen drží prodejní rekord ve stovkách milionjednotek, vetnnebývalého seznamu singla alb, které se umístily na prvních pkách hitparád, patí navíc mezi 10 nejprodávanjších kapel iTunes všech dob. Zaátkem letošního roku byli Queen oficiálnuznáni jako první skupina vbec, která prodala pes šest milionalba svých nejvtších hitGreatest Hits ve Velké Británii a o milion kustak porazila i titul Sgt. Pepper od Beatles, z ehož plyne úžasné zjištní, že alespojedna ze tí britských domácností nyní vlastní jedno album Greatest Hits skupiny Queen.

Adam Lambert a jeho debutové album For Your Entertainment si vysloužilo nominaci na cenu Grammy za nejlepší mužský popový hlasový výkon. Jeho druhé album Trespassing debutovalo na prvním místhitparády asopisu Billboard. V rámci následujícího turné se Lambert pedstavil v Austrálii, Jižní Africe, v Asii i východní Evrop, turné pak vyvrcholilo vyprodaným koncertem v Helsinkách. V roce 2013 se Lambert objevil jako hostující hvzda v televizním seriálu GLEE. V souasné dobdokonuje psaní a nahrávání svého tetího alba.