Gurmáni budou slavit na zámku Loučeň

4.10.2014

Mezi akce, které si na podzim nesmíte nechat ujít, patří Gurmánské slavnosti na zámku Loučeň. V sobotu 4. října na zámek dorazí čeští i zahraniční výrobci lahůdek, nápojů a dezertů.

 Společně si pro návštěvníky připraví nezapomenutelný gurmánský zážitek. Hosté se mohou těšit na světoznámý sýr Philadelphia, Lahůdky Cajthaml, uzenářství Krásno, nápoje Moštík, paštiky Pâté du Chef a mnoho dalších. Energii získanou ochutnáváním všech dobrot, si mohou malí i velcí vybít v bohatém doprovodném programu plném soutěží. Oslavu dobrého jídla a pití připravil zámek Loučeň ve spolupráci se značkou sýrů Philadelphia. Vstupné do areálu zámku bude zdarma.

Gurmánské slavnosti jsou určeny pro labužníky všech věkových kategorií. Dospělí návštěvníci mohou ochutnat vybrané speciality a malí jedlíci zažít pořádnou porci dobrodružství. Příznivci zdravého životního stylu ocení makrobiotickou stravu a v dnešní době velmi populární RAW pokrmy. Na programu dne je i koncert komorního orchestru pod širým nebem.

Mezi produkty a výrobci, kteří se na slavnostech budou prezentovat nebude chybět sýr Philadelphia, Česká medotéka, Lahůdkářství Cajthaml, uzeniny Krásno, společnost Novepa s jejich Moštíkem, paštiky Pâté du Chef, značky Veselá zvířátka, Milkin a Krajanka. Na stáncích budou v prodeji Krkonošské sejkorky, Řepánky či Štramberské uši. Ze zahraničí dorazí dánský distributor nápojů Art Trade. Většina stánků si připravila kromě ochutnávek i kulinářské aktivity pro děti a stejně tak i zámek Loučeň. Ty se tak mohou těšit na soutěžení v plnění věnečků, hod jablkem, krmení tatínka šmoulím dezertem, tvoření z mandlového těsta, sběr hub, pečení palačinek s Bílou paní či zážitkovou stezku. Dále je pro děti připravena již podzimní tradice, a tou je sklizeň bonbónovníku. Pro ty co budou mít zájem o návštěvu zámku, připravila kuchařka Aninka gurmánské prohlídky s vínem a pro malé návštěvníky sladké čokoládové prohlídky.

V současné době se mohou nejen případní účastníci gurmánských oslav zapojit do soutěže se sýrem Philadelphia. Ta probíhá od 15. do 28. září na fanouškovských facebookových stránkách sýru Philadelphia www.facebook.com/phillycz. Zapojit se může každý, kdo vyfotí pokrm připravený ze sýru Philadelphia. Na fotografii by měla být patrná i originální krabička sýru Philadelphia. Výsledná fotografie musí být zaslána na uvedený e-mail. Následně bude zařazena do soutěžního alba. To se bude od 22. září nacházet na uvedených facebookových stránkách krémového sýru Philadelphia. Tam budou moci všichni uživatelé pomocí tlačítka like ohodnotit, které jídlo se jim líbí nejvíce. O půlnoci z neděle 28. září na pondělí 29. září skončí na Facebooku soutěž a budou vyhlášeny výsledky. Tři nejlepší kulinářské výtvory s nejvyšším počtem „lajků“ se zařadí do závěrečného klání a další tři recepty vybere čtyřčlenná porota. Finále soutěže proběhne v sobotu 4. října při Gurmánských slavnostech na zámku Loučeň.