Přijďte ochutnat klobáskové speciality do velkopopovického pivovaru

20.9.2014, 10:00 – 17:00

V sobotu 20. září se koná v pivovaru Velké Popovice a přilehlém pivovarském parku 2. ročník gastronomické a zábavní akce Klobáskofest. Kulinářské setkání proběhne od 10.00 do 17.00 a vstup je zdarma.

Letošní Klobáskofest nabídne ochutnávku regionálních klobáskových specialit se soutěží o nejlepší klobásku, do které se mohou hlasováním zapojit všichni návštěvníci akce. Během dne se představí tradiční lidová řemesla jako kovář nebo brusič skla.Kdo si v průběhu akce zakoupí v Kozlím obchůdku pivní sklenici, může se na ni nechat zdarma vybrousit jméno, přání či oznámení. 

Nabídku doplní hudební program s kapelou Neurol Band a prohlídky velkopopovického pivovaru spojené s ochutnávkou piva Velkopopovický Kozel. „Věřím, že bude mezi návštěvníky opět velký zájem o návštěvu pivovaru a dozvědět se, jak se Kozel vyrábí. Vloni si během Klobáskofestu prohlédlo pivovar asi 2000 příznivců našeho piva, a proto jsme tento rok navýšili kapacitu prohlídkové trasy. Na prohlídku pivovarem mohou lidé vyrazit od 10 hod. dopoledne každou půlhodinu. Poslední exkurze bude v 16.30 hod,“ zve manažer pivovaru Velké Popovice Jaroslav Hacko.

V rámci letošních oslav 140. výročí založení pivovaru jsou nově v nabídce Kozlího obchůdku, ve kterém končí prohlídková trasa, originální „trkací“ půllitry s vyobrazením Kozla na sklenici. Zakoupit lze rovněž jubilejní sklenice odkazující na dvě zásadní dekády rozvoje velkopopovického pivovaru v 70. a 90. letech. Na Klobáskofestu čeká na návštěvníky také strom Klobáskovník. Každý milovník dobrých uzenin může donést na akci maketu klobásky vlastní výroby, která se pověsí na strom Klobáskovník a její majitel může vyhrát některou z originálních pivních cen.