Cirque Trottola se vrací v lednu 2015 do Plzně

27.1.2015 – 12.2.2015, 23:59

Představení Matamore souborů Cirque Trottola a Petit Théâtre Baraque po vyprodané Letní Letné přijede v lednu 2015 do Plzně.

Představení Matamore francouzských souborů Cirque Trottola a Petit Théâtre Baraque, které vyprodalo všechny své večery na právě skončeném festivalu Letní Letná, se vrátí v lednu 2015 v rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury do České republiky. Hostování se stane součástí sezóny nového cirkusu, která od ledna do listopadu nabídne na různých místech Plzně devět předních souborů z Francie, Itálie, Španělska, Kanady a Švýcarska.

Cirque Trottola je zřejmě nejosobitějším a nejoriginálnějším souborem v rámci této sezóny. “Spojením jeho členů s neméně známou dvojicí Branlo & Niglo - Petit Théâtre Baraque - vzniklo originální představení Matamore s vlastní poetikou, které zároveň neslevuje z té nejvyšší úrovně akrobatických dovedností,” láká umělecký šéf Plzně 2015 Petr Forman. Diváci se v poetickém šapitó stanou svědky fantaskního cirkusu s křehkými a burleskními klauny a akrobaty, kteří žonglují či létají vysoko ve vzduchu, jakoby popírali zákony gravitace. Představení bude uvedeno od 27. ledna do 12. února. Vstupenky na vybrané večery jsou již nyní v prodeji.

Sezóna nového cirkusu v rámci projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 nabídne neopakovatelné zážitky pro všechny, kdo mají rádi divadelní představení, kde se prolíná vrcholná akrobacie, žonglování, chůze po laně s napětím, úžasem, humorem, klaunstvím a poetikou. “Vybrali jsme představení, která patří k tomu nejlepšímu v novém cirkuse a která jsou většinou bez jazykové bariéry a budou tak bavit celé rodiny,” doplňuje Petr Forman. V roce 2015 tak do Plzně přijedou kromě souborů Cirque Trottola s Petit Théâtre Baraque, dále Cirque Aïtal, PSiRC, Cirque Alfonse, MagdaClan, L´Illustre Famille Burattini, Bêtes de foire, Akoreacro a provazochodec David Dimitri, který také celý projekt 17. ledna zahájí. Více informací a přesný program na www.plzen2015.cz.