Za vínem a pohádkou na Hrad a zámek Staré Hrady u Jičína

20.9.2014

Hledáte výlet pro děti i dospělé? Přijeďte si užít babí léto na Hrad a zámek Staré Hrady u Jičína.

Už v sobotu 20. září se tu koná velká tradiční akce Valdštejnské slavnosti vína aneb pohádkové vinobraní za osobní účasti budoucího vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny. Čeká Vás ochutnávka vín, bohatý program, zábava a hry pro celou rodinu. Je připraven dobový a vinný jarmark, souboje královských mušketýrů, vinařské klání, pohádkové vinobraní pro děti, písničky, vyhlášení Velké pohádkové soutěže čaroděje Archibalda I. a další zajímavosti. Představíme Vám budoucího vévodu Albrachta z Valdštejna ve věku jeho deseti let. 

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady přivítal v loňském roce 105 tis. návštěvníků. Převážná část prohlídkových okruhů je věnována dětem, ale laskavý humor pohádek čaroděje Archibalda I. rádi ocení i dospělí. Otevřeno je tu celoročně.

Neváhejte a vstupte Do pohádek čaroděje ACHIBALDA I.   Na 350 pohádkových bytostí Vás čeká ve třech prohlídkových okruzích:

•    Zámecké pohádkové sklepení s novinkou Obřími smaragdovými draky
•    Hradní pohádková půda s letošní novinkou Mocnými čarodraky Mocjeďáky
•    Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou

Od sklepa až po půdu Vás provedou pohádkoví průvodci – princezny, rytíři, čarodějnice a čarodějové, čertenice a čarocezny.

Všechny letošní akce, novinky a další podrobnosti najdete na www.starehrady.cz.  Kontakt [email protected], tel. 602302265.