Ochutnejte Vysočinu! Ne salám, ale brambory

20.9.2014, 9:30 – 21.9.2014, 17:00

Letošní podtitul slavností „Ochutnejte Vysočinu“ ve vás sice může evokovat oblíbený salám, ale nenechte se zmást. Hlavním jmenovatelem všech radovánek, her i specialit slavností v Bystřici nad Pernštejnem jsou brambory, tak typické pro tento kraj. 

Cena vstupenky: předprodej: dospělí: 80 Kč, děti do 120 cm: zdarma, děti nad 120 cm: 60 Kč

Přijeďte ochutnat Vysočinu i vy! Již 20. a 21. září 2014 se můžete v centru Eden těšit na celou řadu bramborových specialit - od farmářských hranolků přes domácí bramborové špecle s vepřovým špalíkem až po tradiční do zlatova vypečený český bramborák, který pochopitelně nesmí chybět.

Na své si přijdou i rodiny s dětmi, speciálně pro ně bude připraven bohatý program v podobě skákacího hradu, mini ZOO, dětského koutku a kromě koně si budou moci osedlat i kombajn nebo traktor. Letošní ročník oživí i řemeslný trh s dobovým kovářem, řezbářem a bylinkářem. Součástí bohatého programu slavností bude také zemědělská olympiáda, při níž tatínci s dětmi změří své síly v disciplínách jako hod vidlemi.

V rámci festivalu vás čeká také tradiční farmářský trh, kde zakoupíte čerstvě sklizené brambory od místních producentů. A chybět nebudou ani odborníci z Výzkumného ústavu bramborářského, kteří poskytnou praktické tipy ohledně pěstování a skladování brambor. 

www.slavnostibrambor.cz