Elena Steiner / BODY TALKS

9.10.2014, 10:00 – 4.1.2015, 20:00

Česko-rakouská umělkyně Elena Steiner reaguje svou tvorbou na „propast mezi současným kultem krásy a realitou“ Výstava BODY TALKS představí v září její tvorbu v Čechách vůbec poprvé. Kult těla a věčného mládí. Realita a fikce. Kdo je uvnitř? 

Cena vstupenky: 120,60 Kč

Elena Steiner / BODY TALKS Výstava 9. 10. 2014 – 4. 1. 2015 Vernisáž 8. 10. 2014 od 19 hod Galerie Art Salon S Tančící dům Jiráskovo náměstí 6, Praha 2 Kurátor výstavy: Barbora Maštrlová Současná Česko-rakouská umělkyně Elena Steiner bude poprvé vystavovat v Praze, kde představí svoji tvorbu v rámci putovní výstavy BODY TALKS.

Výstava, která byla nedávno zahájena ve Frankfurtu, bude představena v prostorách galerie Art Salon S v Tančícím domě. Původem česká umělkyně, narozená v Sušici, dnes žije a tvoří ve Vídni. Ve svých převážně velkoformátových, takřka fotorealistických malbách se Elena zabývá soudobým kultem lidského těla. Její tvorba se vyznačuje kritickým a převážné sarkastickým přístupem k přetváření lidského zevnějšku. Autorka vtipně a s nadhledem paroduje současnou vizi fyzické krásy. Propojením malby s reálnými předměty dociluje silně satirických trojrozměrných instalací. „To, co mě na tomto tématu fascinuje, je propast mezi ideálem a realitou. Na jedné straně stojí fiktivní obraz lidského těla, ovlivněný reklamou a médii, na druhé straně jsme konfrontováni s tělem reálným. A mezi těmito dvěma póly se nacházíme my „normální lidé“, kteří vynakládají neuvěřitelné úsilí a podstupují nepřiměřené riziko jen proto, aby se proměnili v někoho jiného, a uspokojili tak podvědomou touhu po nové, vykonstruované osobnosti,“ říká umělkyně. Galerie Art Salon S v Tančícím domě je otevřená denně od 10 do 20 hod.

Více informací se dozvíte na www.artsalons.cz.