Sklidit - usušit - zamrazit nebo zavařit Vol.1

30.7.2014, 17:30 – 20:30

Každý rok je jiná úroda, ale i tak jen málokdy zvládneme spotřebovat vše, co jsme si vypěstovali. Proto je dobré znát základní postupy, jak naložit s přebytky a zároveň udělat radost sobě a svým blízkým.

Cena vstupenky: 450 Kč Kč

Poradíme vám, co je dobré usušit nebo naopak zamrazit a připravíme vám i netradiční a zajímavé recepty. Vše si okamžitě vyzkoušíte na vlastní kůži, budeme zpracovávat a ochutnávat to, co zrovna roste. Přineste svůj oblíbený recept.

Workshopem vás provede Zdeněk , který před více jak pěti lety odešel z Prahy žít na ves, do domu s velkým pozemkem, kde se snaží budovat zahradu podle zásad permakultury, dlouhodobě se věnuje zdravému životnímu stylu, je cvičitel jogy a snaží se být co do největší možné míry potravinově soběstačný. Vyrábí různé zavařeniny z ovoce i zeleniny (snaží se navazovat na tradiční osvědčené postupy zpracování). Zdeněk nám poradí s tradičními i méně tradičními, známými i polozapomenutými postupy jak na výpěstky ze zahrádky v duchu "bio". V rámci workshopu si připravíme vlastní Kimči ze zelí, mrkve, červené řepy, kde použijeme proces mléčného kvašení , podíváme se na zoubek i pestu z rukoly.

S sebou si přineste sklenici!
Závazně se registrujte zde: http://www.kokoza.cz/registrace-workshopy/