Festival světla SIGNAL 2014 rozsvítí kostel sv. Ludmily

16.10.2014 – 19.10.2014, 23:59

Ve dnech 16.–19. října 2014 rozzáří historické centrum Prahy již podruhé festival světla SIGNAL. Mezi památky a objekty, ožívající na čtyři dny novými technologiemi, se opět zařadí kostel sv. Ludmily na náměstí Míru. Projekce na fasádu chrámu bude, podobně jako vloni, prováděna z pátého patra budovy úřadu MČ Praha 2. Pro tento účel radní na svém jednání 21. července souhlasili se zapůjčením dvou kanceláří společnosti Tomato Production, s. r. o., která z nich bude promítat.

 Pro kostel sv. Ludmily byla vybrána videomappingová projekce na fasádu chrámu od známého španělského uskupení OnionLab. Její obsah teprve vzniká, ale kvalitu lze posoudit podle úspěchu předchozích projektů této umělecké skupiny po celém světě. OnionLab je například autorem španělského pavilonu na světové výstavě EXPO 2012 v Yeosu v Jižní Koreji. Kanceláře v pátém patře radnice budou využity pro projekční techniku, poskytnutí elektrického připojení a dalšího zázemí.

„Již vloni jsme uvítali tento originální způsob oživení centra města. A nedovedu si v Praze 2 představit objekt, který by pro takovou příležitost byl vhodnější, než kostel sv. Ludmily jakožto symbol a přirozené duchovní centrum Vinohrad,“ říká starostka Jana Černochová a dodává: „Festival světla je navíc plný úchvatných nápadů a nespoutané kreativity, což posunuje naše hlavní město opět o kousek blíž k moderním evropským metropolím.“

Festival SIGNAL oživuje dobře známá i tajemná a skrytá místa Prahy výtvory známých českých i zahraničních audiovizuálních umělců. I letos nabídne to nejlepší z této dynamické umělecké disciplíny a představí naši metropoli jako místo pro život a umění, město přívětivé ke svým obyvatelům i návštěvníkům, jako magický prostor, kde se dlouhá a dramatická historie prolíná s jeho přítomností.