Týden kávy – všude, kde voní káva už potřetí

1.10.2013 – 7.10.2013

Blíží se 1. říjen a s ním i Mezinárodní den kávy. A protože je Brno protkáno kavárnami, pražírnami a obchody s kávou tak hustě, že téměř není možné prožít den bez vonícího šálku, slaví se opět i v jihomoravské metropoli.

Program oslav je tradičně velmi různorodý a i letos počítá s velkým množstvím novinek, které určitě potěší nejen znalce, milovníky kávy, ale i třeba rodiny s dětmi. Těžiště má dvě – akce, které ve festivalovém týdnu plánují přímo zúčastněné kavárny, a letos se jich zapojilo 71, spolu se šesti obchody s kávou, a speciální kávový program, který zájemci mohou navštívit na nádvoří Místodržitelského paláce, případně ve vnitřních prostorách Moravské galerie tamtéž.

Už zahajovací večer slibuje mnohé. Na nádvoří Místodržitelského paláce budete svědky unikátního kávového flashmobu, vystoupení taneční skupiny High edition a podvečer zakončí DJ. Svůj speciální program na sváteční den a celý následující týden chystají hlavně zúčastněné kavárny, podrobnosti naleznete na www.tydenkavy.cz a v jeho tištěné podobě v časopisu Kult.

Doprovodný kávový program slibuje mnohé novinky. Od 4. do 6. října provoní nádvoří Místodržitelského paláce trh kávy, v prostorách Moravské galerie bude ve spolupráci s Technickým muzeem instalována výstava unikátních pražících strojů, už od začátku září se můžete zapojit do hodnocení svých oblíbených kaváren a i letošní ročník obohatí 2. a 3. října speciální kávová soutěž. Pětičlenná porota tentokrát nebude hodnotit „klasické“ kávové disciplíny, ale zaměří se na běžný baristův den, se všemi nástrahami, které na něj čekají. I letos jsou pro lepší orientaci připraveny speciální bilingvní kávové mapy.

Slavnostní zakončení třetího ročníku Týdne kávy proběhne na půdě kulturního domu Stadec. Budete svědky netradiční kávové módní přehlídky, vyhlášení výsledků ankety návštěvníků kaváren, premiéry Caffe kabaretní frašky o věčném sporu o ten jediný a pravý způsob pití kávy a vůbec  příjemného (nejen) kávového večírku.  

www.tydenkavy.cz
www.facebook.com/tydenkavycz

Akce se koná pod záštitou občanského sdružení Kulturárium, o. s. a ve spolupráci s Klubem znalců kávy.
www.kulturarium.cz / www.klubznalcukavy.cz