Příměstský filmový tábor - Týdenní cesta do pravěku s Muzeem Karla Zemana - II. turnus

28.7.2014 – 1.8.2014, 23:59

V červenci a srpnu pořádáme příměstské tábory pro malé filmaře a dobrdruhy od 7 do 15 let!  Muzeum Karla Zemana připravilo sérii exkluzivních filmových příměstských táborů.

Děti během týdenního komponovaného programu zažijí spoustu her a zábavy inspirované filmovou tématikou a fantazií Karla Zemana, proniknou do tajů animace a filmového triku. Ústřední linkou celého tábora je výroba filmu inspirovaného Cestou do pravěku, za pomocí tradičních filmových triků, animace i moderních techonologií. Mladí filmaři ale zdaleka nebudou od rána do odpoledne zavření u animačního stolu. Celodenní programy zahrnují i navštěvu filmových ateliérů na Barrandově, plavby stylovou elektrolodí po Čertovce či výpravu na naleziště trilobitů. Tábor je určen pro děti od 7 do 15 let. Program začíná vždy v pondělí a trvá do pátku. Příměstský tábor je vedený zkušenými lektory, zahrnuje kromě aktivního programu i kvalitní stravu a pitný režim.

Termíny

první turnus: 21. 7. – 25. 7. 2014
druhý turnus 28. 7. – 1. 8. 2014
třetí turnus 4. 8. – 8. 8. 2014
vždy od 8.00 do 17.30 h.

Program

Dopoledne věnujeme poznávání tajů filmového triku a animované tvorby. Provedeme malé filmaře procesem přípravy filmu od námětu, obrazového scénáře, výroby loutek, samotné natáčení až po postprodukci. Vybrané filmové postupy budeme zkoumat jak v expozici Muzea Karla Zemana tak přímo prostřednictvím Zemanových filmů a vše zúročíme při přípravě vlastního filmu. V odpolední části programu se budeme vydávat i mimo muzeum, tak aby filmové poznávání bylo kombinováno i s pobytem na čerstvém vzduchu a pohybem a zároveň aby zážitky byly, co nejpestřejší. Každý den opět končíme kreativními aktivitami v prostorách Saského dvora. Počet dětí je limitován tak abychom mohli nabídnout individuální přístup všem účastníkům příměstského tábora.