Galerijní noc města Trutnova

19.4.2014, 13:30 – 21:00

V jedinečném živoucím mixu produkovaným palácem Akropolis se prolíná několik současných uměleckých trendů: oživování místa a jeho genia loci, divadelní tvar pouličního představeni, taneční a hudební show, street artová exhibice nebo hasičská groteska pro děti od 3 do 93 let.

Cena vstupenky: zdarma Kč

 A v neposlední řadě excelentní výtvarné zpracování samotného pohyblivého vehiklu, více jak třicet let starého hasičského speciálu, který se dokáže změnit v plně funkční, pojízdnou divadelně-hudební scénu nebo malířské plátno. Výtvarníkem a zhotovitelem přestavby vozidla Mogul – Škoda 706 RTHP CAS 25 je sochař Lukáš Rais. Celý projekt již získal během své existence mezi uměleckou veřejností kredit a ansámbl i na základě tohoto představení dostal nabídku hostovat v roce 2012 ve Washingtonu. V současné době neexistuje v České republice podobný divadelně-hudebně-pohybový projekt.

Naši návštěvníci a všichni kolemjdoucí se tedy mohou těšit na:

13:30 TRAFFIC DANCE – BOMBEROS: rodinná pouliční hasičská groteska / na náměstí
Vítejte na oslavách 120. výročí Sboru dobrovolných hasičů Bomberos! Uvidíte ukázky z práce jedinečného hasičského sboru a snad se u toho nikdo moc nenamočí. Klaunerie, gagy, groteska a „tvrdá“ hasičská dřina při čekání na vytoužený požár.

16:00 ATELIÉR SOCHA 1: komentovaná prohlídka k výstavě / v galerii
Při příležitosti posledního dne výstavy Vás provedou někteří autoři i vedoucí ateliéru Michal Gabriel.

19:00 TRAFFIC DANCE – ART: výtvarná exhibice / na náměstí
Výtvarná exhibice malíře Jana Mika a jeho přátel. Jan Miko je uznávaný akční malíř specializující se na pouliční rychlomalby na netypické materiály. V tomto případě se jedná o více než 1000 metry bublinkové a potravinářské folie obalený okřídlený hasičský speciál.

V sobotu 19. dubna tedy neváhejte a zavítejte nejen na Krakonošovo náměstí, ale také do Galerie města Trutnova!

Galerie bude otevřená od 9.30 do 21.00 hodin.
Vstup je zdarma.