Vepřové hody aneb Pohádkové posvícení na Starých Hradech

25.10.2014, 10:00 – 17:00

Už víte kam na výlet, aby se bavila celá rodina? Přijeďte v sobotu 25. října na Staré Hrady u Jičína a zažijte atmosféru pravého pohádkového posvícení a vepřových hodů na hradě a zámku.  

Pro malé i velké je připraven bohatý pohádkový program po celý den. Čeká Vás Velký rytířský turnaj  o ruku princezny Laskonky,  domácí posvícení  podle starých lidových tradic, pasování nových ochránců starohradských pohádek,  zábava, soutěže, hry a písničky pro děti i dospělé - to vše a mnohem víc.

Spoustu pohádkových překvapení zažijete i při návštěvě třech prohlídkových okruhů, při kterých Vás krásná princezna, veselá čarodějnice nebo opravdový čaroděj či rytíř zavedou do pohádek čaroděje Archibalda I.

Na 350 pohádkových bytostí Vás čeká ve třech prohlídkových okruzích:

•    Zámecké pohádkové sklepení s novinkou Obřími smaragdovými draky
•    Hradní pohádková půda s letošní novinkou Mocnými čarodraky Mocjeďáky
•    Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady přivítal v loňském roce 105 tis. návštěvníků. Převážná část prohlídkových okruhů je věnována dětem, ale laskavý humor pohádek čaroděje Archibalda I. rádi ocení i dospělí.

Pokud letošní Pohádkové posvícení nestihnete, nevadí. Otevřeno máme celoročně. Všechny letošní akce, novinky a další podrobnosti najdete na www.starehrady.cz. Kontakt [email protected], tel. 602302265.