Na hory s Jetíkem - poznávací hra pro děti

1.1.2014 – 30.12.2017, 23:59

Seznamte se s Jetíkem a vydejte se v jeho stopách objevovat krásy českých hor.

Jetík je maskotem dlouhodobé poznávací hry, kterou pro děti a jejich dospělé průvodce pořádá Horská služba. Podmínky účasti ve hře jsou jednoduché: navštivte Jetíkův web, seznamte se s pravidly, stáhněte si a vytiskněte Jetíkův pas a lov na razítka může začít.

Přes sto padesát razítek je rozmístěno v různých koutech českých hor, od Šumavy po Beskydy. Najdete je díky seznamu razítkovacích míst, který obsahuje všechny potřebné informace včetně kontaktních informací a údajů o provozní době.

Jestliže si nechcete lámat hlavu s vymýšlením přístupových tras, nechte se vést Jetíkovými tipy na výlety. Pěší, cyklistické a lyžařské výlety jsou tříděny podle sezóny, náročnosti nebo věku účastníků.

Čekání na víkend mohou dětem zkrátit zábavné hříčky a kvízy, které prověří jejich znalosti zeměpisu či pravidelpro bezpečný pohyb v horách. Jetíkova fotogalerie je připravena k publikaci fotek z vašich cest.

Stopaři, kteří nasbírají stanovené počty razítek, získají kultovní jetíkovské odznaky a postoupí do slosování o užitečné turistické dárky. To proběhne v listopadu letošního roku. Zbývá spousta času na výlety a na sbírání!