Pojďme do Rýmařova

1.1.2023 – 31.12.2023, 23:59

Divoká krása Hrubého Jeseníku s nedotčenou přírodou nabízí ideální místo k aktivnímu odpočinku. Takhle skvělý výlet nabízí jen a pouze město Rýmařov.

Dominantou samotného města je radnice. Dějiny regionu přibližuje zdejší muzeum, jehož součástí je Galerie Octopus a Galerie Pranýř, každý měsíc nabízející aktuální výstavy. K muzeu též patří externí geologická expozice Hrádek a také textilní expozice v budově Hedva Český brokát. V době sezóny se zde konají mimořádné komentované prohlídky. Za povšimnutí stojí také barokní kostel Navštívení Panny Marie zv. kaple V Lipkách, která se pyšní úchvatnou freskovou výmalbu F. Nabotha a J. K. Handkeho. Tyto malby jsou k vidění i v kostele sv. Michaela nedaleko náměstí.

Okolí nabízí další místa s jedinečnou atmosférou. Renesanční zámek v Janovicích, který sloužil jako trvalé sídlo rodu Harrachů. Rešovské vodopády nejvyšší v Nízkém Jeseníku. Křížový vrch s vyhlídkou na hřebeny Jeseníků a rovinatou Hanou. Rozhledna v Nové Vsi vysoká 31,3 m s příjemným pohledem do krajiny. Praděd nejvyšší hora Hrubého Jeseníku s výškou 1491 m n. m. nejatraktivnější místo Národní přírodní rezervace Praděd. Karlova Studánka malebné lázeňské městečko s nejčistějším ovzduším.

Další zajímavosti města a regionu Galerie Marie Kodovské v Rýmařově, rýmařovské pivovary Excelent a Morous, Turistické známky v Rýmařově, Kemp Indiana v Janovicích, hrad Sovinec, Nedělní škola ve Stránském, Pradědova galerie v Jiříkově, Břidlicová jezírka v Břidličné aj.

Podívejte se na video výlet do města.

www.rymarov.cz, www.rymarovsko.cz