Pro(č) umění? V Atriu na Žižkově se otevírá interaktivní výstavní průvodce zaměřený na děti i dospělé

20.4.2022, 15:00 – 25.9.2022, 18:00

Musí být umění vždycky krásné? Smí se v galerii smát? A co když někdo má umělecké střevo?

V Galerii Atrium se otevírá interaktivní expozice, která návštěvníky vezme do zákulisí umělecké tvorby, odpoví na otázky, které si roky pokládali (nebo je na ně vůbec nenapadlo se zeptat), a představí díla významných českých a slovenských umělců současnosti.

Na rozdíl od mnohých jiných výstav na té v Galerii Atrium se můžete k uměleckým dílům přiblížit, pustit se s nimi do řeči a stát se součástí expozice. Výstava bude bavit i děti a doplní ji výtvarné workshopy, setkání a debaty s umělci či lektory a popularizátory výtvarného umění.
Kurátorem výstavního projektu, který vznikl ve spolupráci se Slovenskou národní galerií, je Fuczik. Expozice vychází ze stejnojmenné publikace, za níž stojí mezinárodní vzdělávací platforma Máš umělecké střevo?

Umělci: David Böhm, Jiří Franta, Krištof Kintera, Eva Jiřička, Kakalík, Daniela Krajčová, Aleš Novák, Rafani, Lucia Sceranková

Letní otevírací dobra je: Červenec–srpen: st-pá od 15:00 do 18:00, so–ne 15:00 do 19:00

Vstup zdarma.

Projekt vzniká za podpory Magistrátu hlavního města Prahy, Ministerstva kultury České republiky a Státního fondu kultury České republiky.

Fotokredit: Pavel Horák / Město pro každého, Labyrint 2021.