DNA - komedie s autobiografickými prvky

8.11.2017, 19:00 – 20:30

Děj nové autorské komedie s autobiografickými prvky z pera Bolka Polívky se odehrává v herecké šatně. Zde se potkává starý, zkušený, světem protřelý herec, který již zažil ve své kariéře všechno, s mladou kolegyní, kterou vše teprve čeká. Jeho sláva už pomalu upadá v zapomnění a ona by mohla být jeho dcerou. A možná taky je.

DNA - komedie s autobiografickými prvky
  • Adresa:
    pasáž Paláce Fénix Václavské náměstí 56
    Praha 1 110 00

ON otcovsky poučuje, předvádí se, glosuje svou aktuální situaci a taky trochu žárlí. ONA jeho „zkušené“ poučování nesnáší, stejně jako jeho dětinské, senilní výstupy. A má podezření, že ON je paranoidní. ON tvrdí, že jejich život je vlastně divadlo, a že jsou stále sledováni. Společně ON i ONA tráví čas v šatně mezi výstupy na scénu a potkávají se v občasných intervalech, když se hraje jejich představení. Tak spolu prožijí několik let a jejich vztah se postupně proměňuje…

Nová inscenace Divadla Bolka Polívky uváděná v pražské premiéře je plná gagů, klaunských a divadelních triků a efektů, typické improvizace i charakteristického humoru Bolka Polívky, který půvabně osvěžuje jeho dcera, Anna Polívková.

Námět: Bolek Polívka
Hrají: Anna Polívková, Bolek Polívka, Jaromír Barin Tichý, Jiří Fretti Pfeifer
Režie: Bolek Polívka

Předpokládaná délka představení: 1hod. 30mina