Jarní prázdniny v písecké Sladovně

7.2.2022 – 20.3.2022, 23:59

Písecká Galerie hrou nabízí hned několik možností, jak strávit čas o prázdninách hravě, kreativně a se zážitkem. Její živé výstavy, vhodné pro děti jakéhokoliv věku i jejich dospělé, vás vtáhnou do rozmanitých a tajuplných světů plných objevování a inspirace.
Nejmenším je určeno zejména Pilařiště, herní prostor inspirovaný píseckým rodákem Radkem Pilařem. Skrze hru v něm mohou všemi smysly zkoumat a poznávat samy sebe i okolní svět. Hrajte si se svými dětmi, tvořte a pusťte fantazii na špacír, ale hlavně si to společně užijte!

V Mraveništi – obřím dřevěném bludišti plném mostů a prolézaček – pak dostanete možnost stát se mravenci a proniknout do jejich života. Vyšplhejte na strom, najděte mravenčí ložnici, setkejte se s královnou a starejte se o mravenčí kukly.
Hnízdo ilustrace nabízí vzrušující cestu do světa dětských ilustrací a knih – dokonce si můžete vyrobit svou vlastní, pohrát si s písmenky a zažít pohádkové chvíle. Děti zde najdou ilustrace významných českých ilustrátorů. Odkrývat je přitom mohou způsobem jim nejbližším – prožitkem a hrou.

Návštěvníci také dostanou jednu z posledních možností stát se kapkou vody a prožít její příběh v rámci autorské výstavy Voda mne napadá. Jste podzemní vodou, stoupáte na povrch a výš do mraků. Kdy z nich spadnete? Až naprší a uschne! A jaká bude vaše další cesta? To si můžete rozhodnout sami.

Kdo by rád pronikl do tajů animace a osvojil si její základní techniky, neměl by vynechat nově otevřený ráj animátorů nazvaný Animárium, díky kterému se animovat naučí opravdu každý, bez ohledu na věk či technické dovednosti.
A pozor, přichází čas Jana Amose Komenského. Ještě než se usadí v největším sále Sladovny a představí svou hlavní letní výstavu, bádá a přemýšlí v kreativní Laboratoři. Pomůžete mu s přípravami a budete se tak podílet na vzniku nového projektu?

Kdy a jak do Sladovny?

V období jarních prázdnin (7. února – 20. března) bude Sladovna otevřená každý den v časových blocích od 9 do 17 hodin. Doporučujeme zarezervovat si vstupenku na webových stránkách www.sladovna.cz, kde naleznete i více informací o jednotlivých výstavách.