Adventní pozvánka za regionálními výrobci do Českého středohoří

1.12.2021 – 24.12.2021, 23:59

Adventní trhy jsou sice zrušeny, ale my pro vás máme víkendové adventní pozvánky do Českého středohoří!

Adventní pozvánka za regionálními výrobci do Českého středohoří

Vypravte se o adventním víkendu na výlet, na procházku, za pohybem a cestou se zastavte u některého regionálního výrobce v jeho dílně!

Načerpáte inspiraci, koupíte krásný, ručně vyrobený dárek, uděláte si radost.

Kam o adventním víkendu vyrazit v Českém středohoří?

  • Mydlárna Bohemikus nedaleko vyhlídky Skalky je otevřena každou adventní sobotu a neděli od 10:00 do 19:00. Návštěvu můžete spojit s procházkou k Moravanskému vodopádu nebo nedaleké vyhlídce Mlynářův kámen či vyhlídce Skalky.
  • Levínská keramika – ateliér UMĚ či další místní keramické dílny je otevřen pouze každou adventní sobotu od 10:00 do 16:00. Tady se nabízí výlet k levínské zvonici, nedalekému Mauzoleu průmyslníka Schrolla nebo na vrchol Sedla.
  • Ateliér skla Tašov – v Tašově bude každou adventní neděli otevřen Ateliér skla od 10:00 do 17:00 (možná déle:). A pokud se vypravíte v sobotu, zajděte si do místní hospůdky, a paní sklářka vás vezme i do ateliéru.Na výlet se můžete vydat na nedaleký Lucemburkův kopec či na Čeřeniště.

TIP!

Svůj výlet můžete zakončit třeba v Litoměřicích v Biskupském pivovaru – mají zde výborný vánoční ležák i kvalitní gastronomii. Pokud pojedete směr Ústí nad Labem, tam navařili v Pivovaru Na Rychtě skvělý adventní ALE.

Krásný advent v Českém středohoří.

Více na:  www.stredohori.cz