Plán Zoo Liberec na prosinec? Například stánek jako součást vánočních trhů

26.11.2021 – 31.12.2021, 23:59

Zoologické zahrady jsou většinou otevřené celoročně, proto akce a programy pro veřejnost plánují na celý rok. I zoo v Liberci například na prosinec připravuje pro své návštěvníky několik menších aktivit. V plánu jsou vánoční dílničky, ozdobený stromek v areálu zoo, vánoční atmosféra s koledami a betlémským světlem, burza plyšáků nebo sběr obnošeného šatstva pro potřebné.

Kromě toho letošní předvánoční trhy na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci znamenají příležitost i pro zoologickou zahradu nabídnout svým příznivcům inspiraci na vánoční dárek. Jedenáctého prosince zoo zabydlí jeden z prodejních stánků svým sortimentem. V nabídce budou permanentky, plyšáci a další drobnosti, které mohou pod stromečkem udělat radost. Liberecká zoo jde takto v zimě, kdy je návštěvnost zahrady na ročních minimech, poprvé blíže k svým návštěvníkům. Zároveň Zoo Liberec věří, že tak připomene veřejnosti, že i v zimě má zoo své kouzlo. Samozřejmě realizace všech plánů závisí na vývoji současné epidemické situace, ale v zoologické zahradě jsou stále ještě optimističtí. Ačkoliv dnes platí víc, než kdykoliv jindy: změna programu vyhrazena.

Liberecká zahrada je tradičně otevřená na Štědrý den i na Silvestra, a to do 14.00 (pokladna zoo se uzavírá ve 13 hodin).