Železná Ruda zahájí advent oblíbenou tradicí

28.11.2021, 15:00 – 18:00

Město Železná Ruda ve spolupráci s infocentrem bude již poněkolikáté pořádat „Rozsvícení vánočního stromu“. V loňském roce se obyvatelé a návštěvníci Železnorudska díky covidové situaci dočkali rozsvícení stromu pouze virtuálně. Zástupci vedení města vysílali událost živě na facebooku, aby o ni lidé nepřišli.

Všichni pevně věří, že se v letošním roce situace nebude opakovat a tato krásná tradice se uskuteční v celém rozsahu. Informační a turistické centrum pro letošní rok připravilo tradiční Ježíškovu poštu, svařené víno pro dospělé a punč pro děti. Na prostranství u místního kostela pak město organizuje vánoční mini trh, na kterém si lidé budou moci zakoupit drobnosti s vánoční tématikou a něco dobrého na zub. Událost proběhne v Železné Rudě v neděli 28. 11., program celé akce začíná již od 15:00 hodin, kdy se lidé mohou začít u kostela scházet, dopřát si něco dobrého a společně čekat na rozsvícení stromu. Vítaným zpestřením a důležitou součástí celého odpoledne je vystoupení Železnorudského smíšeného sboru v kostele, které začne v 17:00 hodin. Samotné rozsvícení stromu je naplánované na 17:30 hodin.

Ani v Hojsově Stráži nebudou lidé o rozsvícení vánočního stromu ochuzeni. Tady proběhne již v sobotu 27. 11., kdy se v 17:00 hodin uskuteční koncert Železnorudského smíšeného sboru v místním kostele a v 18:00 hodin bude u hasičské zbrojnice rozsvícen vánoční strom.