FESTIVAL MINI _ SAVE THE DATE v předvánočním čase v Holešovické tržnici

19.11.2021 – 20.11.2021, 23:59

Předvánoční edice Festivalu mini se nezadržitelně blíží. Proběhne v hale 13 v holešovické Pražské tržnici a představí osmdesátku vystavovatelů s vybranou nabídkou ze světa módy, hraček, knížek, šperků, kosmetiky, nábytku a interiérových doplňků jak pro děti, tak i jejich rodiče a prarodiče.

Cena vstupenky: 1 den 150 Kč, 2 dny 200 Kč

Poetický vizuál vytvořil ilustrátor a režisér animovaných filmů Filip Pošivač, autor úspěšných dětských knih a seriálu Mlsné medvědí příběhy. Jeho veselé postavičky v zasněžené krajině navozují červenobílou vánoční náladu a vyzývají malé i velké k zimním radovánkám.

Vystavovatelé pro návštěvníky chystají nekonečno krásných novinek. Chybět nebude hit říjnové edice festivalu - ručně vyráběné alpaky z heboučké srsti andských lam od Ema má táty ani poslední kousky kufříků a látkových plen z miniedice s ilustracemi Filipa Pošivače.

Před vánocemi velmi žádané knihy najdou návštěvníci na stáncích nakladatelství Meander, Host či Pop-Pap a knihkupectví 2veverky. A rodiče si mohou přijít koupit a přímo od jejich autorů nechat podepsat hned tři knižní novinky: kuchařku My Cooking Diary III pro děti a rodiče od Kateřiny Saint Germain, knihu pohádek Tamary Klusové a Rituály šťastné rodiny od Ester Bezděk.

mini97-collage

Další vyhledávanou kategorií je kosmetika pro děti a maminky, již na festivalu zastoupí české značky Yage organics, Nobilis Tilia a Lovespot nebo výběr vyhlášených zahraničních značek z obchodu Made for Moms.

Nejnovější módní kousky pro malé i velké připravily např. značky Anamé, Shark in the Park, Poures, LoowFat kids, Big Bros., Moonia a Boxx kids. Značka Mama by Segra připravila horké novinky jako nepromokavé kojící šaty a novou nosící bundu. Made for Moms představí
nejnovější kolekci kojících triček a mikin od Tajinebanane. Boty pro malé i velké od těch nejlepších barefoot značek nabídne obchod Little Shoes. Kouzelné ručně pletené čepice nachystala DoBra, zatímco Luffa přiveze vánoční kolekci ručně vyšívaných sponek do vlasů.

mini14-collage

Originální dřevěné hračky návštěvníci najdou u značek Puun, Didawood a Stínosvět a obchodu Kidpoint, textilní zase u Jany Stejskalové, Noemově archy nebo Kouzelného hračřství, jehož stánek je rájem hraček stejně jako ty, které patří obchodům Chytrá opička a Mamiee.

Do dětského pokoje si můžete vybrat rostoucí nábytek od Mimimo a originální interiérové doplňky od českých a slovenských značek Not Kidding, Mazel a Mazel, Medena Studio, 25.11 a Pikipaki, ložní povlečení pak od Lesen a Mamilove.

A protože advent bude doslova za dveřmi, pořídíte na festivalu i výzdobu na adventní a vánoččas jako svíčky od Perfumed Prague, vánoční ozdoby (např. u LilyLu a Ema má táty) a adventní kalendáře u Betty Brands, Kouzelného hračřství nebo Lavly. A na výtvarných dílnách v rámci doprovodného programu si s dětmi můžete vyrobit adventní věnec nebo dřevěči látkové vánoční ozdoby.

mini13b-collage

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na výtvarné a animační dílny s kreativním epicentrem Vzletná, workshop s ilustrátorkou Marianou Tutschovou a Stínosvětem, zdobení dortíků s Lelí’s cupcakes, vytvoření sovičky technikou plstění s Noemovou archou, vyráběvěnců a květinových šperků s Kytkami od potoka a cvičení jógy s angličtinou s Little Bubbles.

V relaxační food zóně bude na návštěvníky čekat občerstvení od Etapy, Flatwhite, Bistra 8, La Paisanita a Lelí’s cupcakes.
Samozřejmostí je u nás klidová zóna k nakojení a přebalení dě, jejíž přebalovací pulty vybavil š partner značka Kit & Kin svými ekoplínkami. Hrací koutek se službou hlídání bude tentokrát v režii obchodu Skibi.

Další info na festivalmini.cz

mini94-collage