Hrad a zámek Staré Hrady – tip na výlet

1.7.2021 – 30.9.2021, 23:59

Hrad a zámek Staré Hrady je vaším nejlepším tipem na VÝLET PRO DĚTI I DOSPĚLÉ. Původně gotický hrad s renesančním zámkem a předzámčím se nachází v Českém ráji – jižně od Jičína u obce Libáň. První písemná zmínka pochází již z roku 1340. Dnes se tu dokonale snoubí historie s pohádkou.

Vybírat si zde můžete hned z několika pohádkových i historických prohlídkových okruhů, v nichž uvidíte na 450 pohádkových bytostí – draky, princezny, rytíře, obry, vodníky, skřítky, čarodějnice a mnoho dalších.

Provádět vás budou opravdové živé pohádkové bytosti – krásné princezny, udatní rytíři či veselé čarodějnice.

Můžete navštívit ZÁMECKÉ POHÁDKOVÉ SKLEPENÍ s obry, vodníky, čertíky a draky. Jako VELKÁ NOVINKA letošního roku je zde pro vás připravena originální zábavně naučná cesta pohádkovým sklepením, které ožívá zvukovými a světelnými efekty – pohádkovým světem vás provede hlas samotného Archibalda I., nejvyššího pohádkového čaroděje

Na HRADNÍ POHÁDKOVÉ PŮDĚ vás čeká lekce čarodějného létání na koštěti, a kromě čarodějnic a skřítků i strážci velkého dračího pokladu – Obří rubínoví draci.

Dalším pohádkovým okruhem je ZDRAVOSVĚT a DRAČÍ KRÁLOVSTVÍ s veselými skřítky ovocňáky, saláťáky a dračí zuboopravnou. Uvidíte tu i spoustu draků, a nakonec navštívíte Dračí královskou komnatu, kde vládne samo Jeho Veličenstvo, dračí král Rozumbraďák XVI.

Pro dospělé mají po celý rok připravenu prohlídku hradu a zámku s unikátními expozicemi z dob habsburské monarchie v prohlídkovém okruhu „JAK SE ŽILO ZA CÍSAŘE PÁNA FRANTIŠKA JOSEFA I.“. 

Další velkou plánovanou novinkou na letošní rok je prohlídkový okruh věnovaný historii piva a pivovarnictví v Zemích Koruny české – „PIVO – POKLAD ČECHŮ“.

Během letních prázdnin můžete vidět Velkou kouzelnickou show souboje rytířů dobra a zla – a to každou středu, čtvrtek, sobotu i neděli o letních prázdninách.

Otevřeno mají celoročně a za každého počasí.

Více informací na WWW.STAREHRADY.CZ

Telefon: 602 302 220, E-mail: [email protected]