Svět pohádek Boženy Němcové

11.5.2021, 0:09 – 31.12.2021

V obchodním domě Kotva se v květnu otevřela velkolepá výstava o Boženě Němcové. Interaktivní expozice s názvem Svět pohádek Boženy Němcové připomíná oblíbené pohádkové příběhy v literární, audio i filmové verzi. Výstava zároveň přibližuje i život spisovatelky a její další díla včetně Babičky v prvním sešitovém vydání. K vidění je také replika stolu, u něhož významná autorka psala, a téměř padesát kostýmů z filmových pohádek a televizní minisérie Božena. Svět pohádek Boženy Němcové na ploše více než 1000 m² si užijí jak děti, tak dospělí.

Cena vstupenky: od 99 Kč

K největším lákadlům výstavy patří kostýmy z nejznámějších a nejsledovanějších českých pohádek, které byly natočeny na námět vyprávění Boženy Němcové. Před návštěvníky díky nim ožijí filmy S čerty nejsou žerty, Byl jednou jeden král, Princ a večernice, Pyšná princezna, Sedmero krkavců, Tři bratři či Tři oříšky pro Popelku.

Svět pohádek Boženy Němcové ve čtvrtém patře obchodního domu Kotva zůstane návštěvníkům otevřený do konce roku 2021. Přístupný je denně od 9 do 21 hodin a podmínkou pro vstup je dodržení aktuálních opatření proti šíření koronaviru.