Výstava Svět kostiček v Muzeu Rakovník

13.4.2021 – 13.6.2021, 23:59

Zveme vás na výstavu „Svět kostiček®“, kterou jsme připravili se spolupráci s Petrem Šimrem v Muzeu Rakovník a zároveň v Muzeu Nové Strašecí.

Výstava je naplánována do 13. června 2021, věříme tedy, že do té doby budou již muzea zpřístupněna veřejnosti, aby si všichni příznivci pestrobarevných kostiček přišli na své. Na obou místech bude k vidění mnoho exponátů z téměř 250.000 dílků stavebnice Lego.

Náplní výstav bude tematická expozice se silniční a stavební tématikou nejen v městské aglomeraci v době současné, ale i ve středověku, dále vybrané tovární sety kompletních edic např. Lego® City® a System®, hrady a středověk, ale i novinky z posledních let. Pro příznivce vozidel bude k vidění sbírka edice modelů Model Team z konce 80. let - období milénia. Pro nejmenší stavitele bude ke shlédnutí část rozsáhlé sbírky kousátek, chrastítek, kostiček, minifigů a hraček z dnes již nevyráběné edice Lego® Baby Primo®. Velkým lákadlem bude také Lego® město s vlakovým kolejištěm a pohyblivou vlakovou soupravou. Nebudou ovšem chybět ani modely pro zkušené stavitele edic Lego Technic a robotí mini - válečná zóna Lego Bionicle. Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydání exponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO®. Také se představí speciální výběr oblečení Lego® Wear, které nosí zaměstnanci Kladenské Lego fabriky. Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek, ke stavění ve dvou sekcích kostky Lego® Duplo® i Classic – Basic. V pokladně obou muzeí budou potom k zakoupení nové stavebnice Lego® za zvýhodněné ceny.