Festival Dolánky

18.7.2020, 13:00 – 23:59

První ročník se uskutečnil již v roce 1986. Celý hudební festival vznikl z nutnosti vytvořit akci, která nebude podléhat tehdejší cenzuře, akci, kde písničkáři a hudební skupiny mohou zcela svobodně projevovat ve svém hudebním vyjadřování.

Cena vstupenky: zdarma Kč

To se vše povedlo a realizovalo v letech 1986 až 1989. Tyto ročníky se pevně vryly do paměti fandů a návštěvníků folkových nocí. Po roce 1990 si hudební festival našel své místo v našem regionu. Vystřídalo se zde nespočet hudebních skupin a písničkářů, různých hudebních žánrů, od folku, country, blues, po jazz, folk-rock, new age, bluegrass a v neposlední řadě i po kvalitní soubory, které vytvářejí absolutní špičku naší populární scény (Lenka Dusilová, Čechomor, Iva Frühlingová a další). Poslední čtyři ročníky se festival přestěhoval z těsného areálu frýdštejnského koupaliště na statek v Ondříkovicích – Frýdštejně. Zde začíná vznikat již současný charakter festivalu.
V roce 2008 se festival z důvodu lepší dostupnosti přestěhoval do Dolánek u Turnova k historické dominantě tohoto regionu k Dlaskovu statku, který sousedí s areálem Folkové noci.

Profesionální scéna, světelná produkce, ozvučení, možnost parkování, stanování, občerstvení atd. Jedná se o prázdninový hudební festival, bez žánrových hranic, trojgenerační setkávání fandů této muziky, trávení volného času v pohodovém přírodním prostředí Českého ráje.

BANAOPANK , MAKULE, SARAH AND THE ADAMS, ZNOUZECNOST, ZE DNA, FLASTR, THE SCOFFERS, ONDRA RUML, SCHODIŠTĚ , THE CHANCERS, PÓL McKANTRY s použitelnými pořadateli a zbylými muzikanty.
https://www.facebook.com/festivaldolanky/