BAROKNÍ PODVEČER V KLÁŠTERNÍ ZAHRADĚ

10.7.2020, 16:00 – 20:00

Akce je součástí festivalu Západočeské baroko a projektu Barokní region Čechy – Bavorsko.

V programu uvedeme divadlo pro děti i dospělé BACHA NA BACHA.

Jde o interaktivní pohádku inspirovanou barokní hudbou, anděly a životem a dílem Johanna Sebastiana Bacha. Průvodcem a pomocníkem bude padlý andílek, který si tak bude odpykávat minulé hříchy. A kouzlem zavede diváky do roztodivných krajů, třeba i na divoký západ... To vše za pomoci zvuků, loutek, kostýmů a interakce s publikem.

BESEDA U PROSTŘENÉHO STOLU - POVÍDÁNÍ O BAROKNÍ KLÁŠTERNÍ KUCHYNI s ukázkami dobových jídel.

KONCERT Magdaleny Uhlířové na violu da gamba. 

Viola da gamba (název odvozený z italského gamba – noha) je historický smyčcový nástroj, jenž má 6 až 7 strun a speciální smyčec. Viola da gamba prožívala své zlaté období v době renesance a baroka, kdy pro ni psali věhlasní skladatelé včetně J.S.Bacha. Interpretka se pro tento nástroj rozhodla po absolvování oboru hudební vědy; studium hry na gambu ukončila v Brémách na Vysoké škole pro umění u Hille Perl. 

Vzhledem k dotační podpoře je barokní  program zdarma.

Kapacita refektáře, kde proběhne koncert, je omezena (100 míst). Doporučujeme proto využít za cenu 20Kč rezervaci místa. Rezervace v recepci muzea (nebo na tel. čísle 374722171) od 1. 7. Sledujte aktuální hygienická opatření zvláště s ohledem na nutnost použít při návštěvě koncertu roušku. Aktuální informace v den konání koncertu na výše uvedeném telefonu. V bistru muzea zajištěny teplé a studené nápoje.