Lednicko-valtický hudební festival 2020

3.10.2020, 19:00 – 17.10.2020, 19:00

Inspiračním zdrojem 5. ročníku Lednicko-valtického hudebního festivalu, jenž se bude opět konat v řadě architektonických skvostů jižní Moravy od 3. do 17. října 2020, se tentokrát stala hudba lidová. Festival tak propojí vytříbenou estetiku světa klasické hudby s lidovou tradicí hned několika národů a rozdílných kultur.

V osmi koncertech zazní mimo jiné skladby českých, slovenských, maďarských, rumunských, španělských a tureckých autorů, některé ve své české, či dokonce světové premiéře. Těšit se můžete na skupinu Čechomor, jež spojí své síly s Moravskou filharmonií Olomouc, houslistu Václava Hudečka, unikátní slovenský soubor Janoska Ensemble, temperamentní turecké smyčcové kvarteto Borusan Quartet (český debut), španělskou kytaristku Andreu Gonzales Caballero (český debut), Janáčkův komorní orchestr, EnsembleFLAIR, FolkloreClassic či Ostrava Klezmer Band, který nabídne tradiční židovskou hudbu střední a východní Evropy. Festival opět proběhne v jedinečných prostorách Státního zámku Lednice, Státního zámku Valtice, zámku Mikulov a poprvé rovněž v břeclavské synagoze, v nově zrekonstruovaném Rybničním zámečku nedaleko Lednice a na lichtenštejnském zámečku Wilfersdorf v Rakousku. Osm koncertů je doplněno edukačními koncerty pro školy a doprovodným programem, jenž odkryje zajímavé historické souvislosti regionu. Program festivalu je k dispozici na www.lvhf.cz. Vstupenky v prodeji.

Typ: Hudební festival
Popis: Mezinárodní festival klasické hudby v architektonických skvostech Jižní Moravy. Koncerty, přednášky, edukace. #LVHF2020: Janoska Ensemble (SR), Borusan Quartet (Turecko), Václav Hudeček, Ondřej Vetchý, Čechomor, Ensemble FLAIR, Janáčkův komorní orchestr a další.

Pořadatel: LVHF z.s.