Martin Lacko / Elf slashed with a sword / Pragovka Gallery Pop-Up

2.5.2020, 18:00 – 12.6.2020, 18:00

V Pragovka Gallery proběhne výstava Martina Lacka s názvem Elf slashed with a sword, jejíž zahájení proběhne spolu s nabitým online programem rámci akce On-line Kolben Open 7. Vysílat budeme živě přes facebook a server Kultura doma, v sobotu 2. 5. 2020 od 10:00.

Kurátorkou výstavy je Darina Alster.

Martin Lacko, v současnosti diplomant ateliéru Vladimíra Skrepla a Jana Šerýcha pražské AVU, se dlouhodobě zabývá fantastikou. V narativních malbách nebo digitálních kresbách často odkazuje na její zobrazování převážně ve videohrách, tomuhle médiu se pak v poslední době aktivně věnuje a začíná také programovat. V centru dění se objevují skoro výhradně ženské hrdinky.

DOPROVODNÝ PROGRAM:
Performance Kači Olivové

EDUKAČNÍ PROGRAMY PRO ŠKOLY:
Naše galerie nabízí také edukační programy pro školy ve formě komentované prohlídky a workshopu, přihlašovat na ně se můžete na e-mailu: lektori.pragovkaforart@gmail.com nebo telefonu: +420 733 120 550.

Ve workshopu se pokusíme aplikovat umělcovu svébytnou a syrovou technologii malby, zaměříme se na malbu se šablonami a pískem. Žáci mohou plně uplatnit svou představivost, fantazii, intuici a invenci. Pokusíme se nově uchopit umělecká díla a rozvíjet a kultivovat smyslovou citlivost. Workshop je určen pro všechny věkové kategorie, doba trvání 45 min.
Projekt je finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Hlavním městem Praha a Státním fondem kultury.