Ghostpoet - Lucerna Music Bar

26.10.2020

Ghostpoet, kterému v květnu vyjde nová deska, oznámil koncert Lucerna Music Baru

Ghostpoet ohlásil vydání nového alba ‘I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep’, které vychází na Play It Again Sam 1. května, a turné, při kterém 26. října zavítá i do pražského Lucerna Music Baru.

Cena vstupenky: 440-550 Kč

Vstupenky za 440 Kč + poplatky od 10. hodin pátku 13. března na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatků), dále pak na GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. V případě nevyprodání vstupenek v předprodejích pak na místě v den koncertu za 550 Kč.

Ghostpoet koncem ledna představil první ochutnávku z desky vizionářským halucinogenním videoklipem k songu “Concrete Pony”. Videoklip natočil Thomas James a je to jakýsi lynchovský, surreálný a filmový obraz písně. Dvakrát na cenu Mercury Prize nominovaný Ghostpoet (aka Obaro Ejimiwe) navazuje na své úspěšné album 'Dark Days + Canapés’ z roku 2017 novou deskou, která nemůže být vice prorocká – je to dystopický obraz celosvětové úzkosti a tísně, které pociťujeme se vstupem do nového desetiletí, nejisté budoucnosti, která je destilována přes deset skladeb alba.

Bluesová, drsná skladba ‘Concrete Pony’ je skvělým úvodem – dle Obarových slov “Je to jakýsi snímek toho, kde jsme se ocitli jako společnost. Zdá se, že máme všechno a zároveň vůbec nic. Hojnost možností a voleb, ale zároveň se zdá, že jsme utkvěli v kameni, zamrzli na místě, neteční k černým mrakům v dáli…”

Album se nahrávalo v Londýně a Ghostpoet složil, aranžoval a produkoval všechny skladby. ‘I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep’ obsahuje mnoho stylů a myriád zvuků, je ale zakotvené v alternativním rocku, který Ghostpoet představil na svých dvou předešlých deskách.

Na albu hostují Art School Girlfriend, Delilah Holiday z Skinny Girl Diet, SaraSara a Katie Dove Dixon. Obaro již předtím spolupracoval s Massive Attack, Nadine Shah, Melanií Di Biasio, Paulem Smithem z Maximo Park a Damonem Albarnem a jeho Africa Express.