Výstava fotografií nejvýznamnějšího českého orientalisty ALOISE MUSILA

28.2.2020 – 15.3.2020, 23:59

Srdečně zveme na výstavu fotografií  nejvýznamnějšího českého orientalisty ALOISE MUSILA, kterou  můžete navštívit v Galerii JCM do 15. března 2020 a zároveň na přednášku Pavla Žďárského ISLÁM OČIMA ALOISE MUSILA, která se bude konat v pátek 28. 2. od 17:00 v konferenčním centru zámku.

Výstava představuje unikátní výběr fotografií světoznámého orientalisty, cestovatele a spisovatele  prof. ThDr. Alois Musila, dr. h. c., z přelomu 19. a 20. století. Jeho fotografie z cest po Orientu zasluhují pozornost, jsou totiž osobitým obrazovým zápisníkem vědce,
který je pořizoval především pro dokumentační účely; teprve posléze posloužily jako ilustrace jeho četných knih a pojednání.
Dílo A. Musila, které plně náleží do vizuální interpretace Blízkého východu, zachycuje daná území na prahu změn 20. století.

Výstavu fotografií jsme pro vás připravili ve spolupráci s Akademickou společností Aloise Musila.
Je přístupná s průvodcem a jednotné vstupné činí 40 Kč.

Ještě bychom vás rádi pozvali na benefiční koncert POCTA BEETHOVENOVI, který pořádá Sdružení pro obnovu varhan v kostele Nejsvětější Trojice. Bude se konat v neděli 15. 3. od 19:00 v Zrcadlovém sále zámku Dobříš. Vystoupí KINSKY TRIO PRAGUE ve složení Veronika Böhmová (klavír), Lucie Sedláková Hůlová (housle) a Martin Sedlák (violoncello).

Zazní skladby L. van Beethovena, P. Vranického a Z. Fibicha.
Vstupné je dobrovolné.