PVK ruší dny otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství

21.3.2020, 9:30 – 22.3.2020, 16:30

Pražské vodovody a kanalizace ruší Dny otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství v Podolské vodárně, které měly proběhnout 21. a 22. března v rámci oslav Světového dne vody.

„Reagujeme tak na nařízení vlády, která zakázala všechny společenské, sportovní a kulturní akce s účastí více než sto lidí. Do muzea při dnech otevřených dveří pravidelně zamíří tři až čtyři tisíce lidí,“ vysvětlil tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Cena vstupenky: zdarma Kč
  • víkend 21. a 22. března 2020
  • otevírací doba 9:30 – 16:30
  • vstup zdarma
  • adresa: Podolská vodárna, Podolská 15, Praha 4 

Přijďte prozkoumat historii vodárenství od dávných věků až do současnosti a nahlédnout do proslulé Engelovy katedrály.

Přednáška zemědělce a lesníka Daniela Pitka - Pestrá krajina potřebuje vodu

Nutnost udržení pestré krajiny a dostatku vody v ní je jedno z nejaktuálnějších témat současnosti. Co všechno můžeme pro pestrost krajiny udělat? Co a jak dělají či nedělají čeští zemědělci a lesníci? Kde si můžeme vzít příklad v zahraničí? Co všechno je nutné v české krajině změnit, aby si zachovala všechny potřebné funkce? Nejen těmito tématy se bude zabývat přednáška Daniela Pitka, soukromého zemědělce a lesníka, který dlouhodobě usiluje o navracení původního krajinného rázu a za svou činnost získal cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin ve prospěch udržitelného způsobu života a životního prostředí.