Prima ZOOM WorldFilm

15.2.2020 – 16.2.2020, 23:59

Prima ZOOM WorldFilm je součástí 29. ročníku HOLIDAY WORLD – mezinárodního veletrhu cestovního ruchu.

Cestovatelský festival přináší setkání s osobnostmi i s jejich dobrodružnými zážitky. Prima ZOOM WorldFilm je víkendovou přehlídkou filmů, autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentací jejich nových dobrodružství, filmů a výstav fotografií z cest. Jedná se o tradiční a velmi atraktivní součást veletrhu HOLIDAY WORLD. Tento festival bude probíhat 15.–16. 2. 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany, Kongresový sál, Vstupní hala II.

Těšit se můžete například na rozhovor s Brunem Baumanem, na Petra Horkého a filmování v mizerných podmínkách. Jiří Kolbaba představí sedm divů Islandu. Víte, která země neexistuje? S Mirkem Náplavou a Michalem Kubátem poletíme balonem přes severní pól. 100 let české egyptologie představí Miroslav Bárta. Pokřtíme novu knihu Jany a Dana Urbanových. Podíváme se na Prokletí štěchovického pokladu – nejsledovanější dokument roku 2019 na Prima ZOOM. Projekce snímku z úspěšného původního českého seriálu Utajené příběhy českých dějin II se osobně zúčastní režisérský tandem Otakáro Maria Schmidt a Jana Kristina Studničková. A to je jen zlomek úžasných zážitků, vyprávění a dalších aktivit, které budete moci zažít na vlastní kůži už tento víkend.

HOLIDAY WORLD 2020

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. I v roce 2019 se na veletrhu představil téměř celý svět. Nechyběly národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, jako je Amerika, Asie nebo Afrika. Na turistické zážitky lákaly regiony České republiky, aktuální nabídku zájezdů do celého světa nabídly desítky cestovních kanceláří a agentur. Novinkou veletrhu HOLIDAY WORLD 2019 bylo spojení s veletrhem PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA, který představil nejzajímavější památkové objekty České republiky, včetně církevních památek. Záštitu nad touto výstavou převzalo Ministerstvo kultury ČR. V rámci propojení těchto dvou veletrhů tak došlo k logické synergii mezi památkami a cestovním ruchem – spojení památek a turistiky. Veletrh HOLIDAY WORLD byl opět rozdělen na dny pro odbornou veřejnost (čtvrtek a pátek) a dny pro laickou veřejnost (sobota a neděle). Letošní ročník veletrhu HOLIDAY WORLD se uskuteční v termínu 13.–16. 2. 2020, nově v areálu PVA EXPO Letňany.

Více info na https://holidayworld.cz/