Prague International Bluenight no. 142 - Walter Trout /US

2.9.2020, 20:00 – 22:00

Walter Trout je považován za jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Po několika letech se opět vrací do České republiky. Na začátku září zahraje v Uherském Brodě a v Praze.

Walter Trout, ikonický blues – rockový kytarista, na sebe opět upoutal pozornost na začátku tohoto roku, kdy vydal nové albumSurvivor´s Blues.Během jeho úctyhodné kariéry je toto album již pětadvacáté. Album to je výjimečné, stejně jako je Walter Troutvýjimečným umělcem, přestože na něm nenajdete jedinou autorskou věc. Vydal ho jako poctu starší a temnější bluesové hudbě, jejíž cover verze se zase tak moc často nevydávají. I název tohoto titulu nese hlubší význam, a to vzhledem k Troutověživotním zkušenostem, kdy v roce 2015dokázal zvítězit nad závažným onemocněnímza podpory svých fanoušků.

I jeho návrat byl impozantní. Hned rok poté, co mu byla úspěšně transplantována játra, získal dvě hudební ceny. Traub byl oceněn Blues Music Award za skladbu Gonna Live Again a za album BattleScarsjako Rock Blues album roku.

V květnu roku 2020 budou mít příznivci tohoto umělce, kterého The Los Angeles Times kdysi označilo za "strhujícího, gladiátorského kytaristu, kterého přesně popisuje termín 'kytarový hrdina´,“ možnost zažít opět naživo a v plné síle, a to hned na dvou místech. V Uherském Brodě 4. září a v pražském Lucerna Music Baru 2. září.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.
https://goout.net/cs/koncerty/prague-international-bluenight-walter-trout/ydoaf/+vudro/
 
Bluesový kytarista, zpěvák a skladatel Walter Troutzahájil svou kariéru koncem šedesátých let. Do všeobecného povědomí se dostal spoluprací s PercymMayfieldem, Johnem Lee Hookerem, jako člen skupiny John Mayall& The Bluesbreakers a následně již se svými vlastními kapelami.

Více informací na:
https://www.waltertrout.com/
http://www.livermusic.cz/