ZOO Praha aneb co se děje v březnu

1.3.2020 – 31.3.2020, 23:59

Každý víkend v průběhu celého měsíce budou probíhat speciální komentovaná setkání u vybraných druhů obojživelníků. Součástí jednotlivých setkání bude vždy soutěžní otázka pro přítomné návštěvníky, která otestuje znalosti nabyté v průběhu výkladu. Ti, kteří odpovědí správně, získají drobnou odměnu.

10. 3. (ÚT) Vodnice posvátné – vzácné obyvatelky z jezera Titicaca (PŘEDNÁŠKA)
3. přednáška pravidelného přednáškového cyklu Zoo jak ji neznáte, zaměřená na vzácné vodnice posvátné.
Přednášející: Petr Velenský (kurátor plazů a obojživelníků)
Od 17.00 do 18.30 ve Vzdělávacím centru

14. 3. (SO) Workshop zaměřený na výrobu enrichmentu z proutí
Představíme vám koncept enrichmentu a společně vytvořený výrobek pak předáme chovateli, který jej předá svému svěřenci. Na workshop je nutné se předem přihlásit na: [email protected]. Workshop začíná v 9.15 ve Vzdělávacím centru.

15. 3. (NE) Tasmánští čerti a jejich nová expozice (PŘEDNÁŠKA)
Speciální přednáška zaměřená na ďábly medvědovité a jejich novou expozici Darwinův kráter: Tasmánie a Austrálie, kterou slavnostně otevřeme 28. 3.
Přednášející: RNDr. Pavel Brandl, Ph.D. (kurátor chovu savců)
Od 15.30 do 17.00 ve Vzdělávacím centru.

21. 3. (SO) Světový den žab
Oslava Světového dne žab v rámci v rámci roční kampaně „Dny zvířat v Zoo Praha v Zoo Praha“ (proklik). Bohatý doprovodný program plný zábavy i poučení, zaměřený na obojživelníky u nás i ve světě, s důrazem na příčiny jejich ohrožení.

28. 3. (SO) Slavnostní zahájení sezóny s otevřením nové expozice australské fauny
Slavnostní zahájení nové sezóny s celodenním programem a vzácnými hosty.
Otevření nové expozice Darwinův kráter: Tasmánie a Austrálie.

Výstavy

Galerie Gočárovy domy: Heraldická zvířata očima dětí
Jurta: Jak se divokým koním vrací svoboda: Ze skicáře malíře Jana Sováka
Terasa před Vzdělávacím centrem: Ukradená divočina (do 22. 3.), Pomáháme jim přežít: Přehled všech in-situ projektů Zoo Praha (od 28. 3.)

Komentovaná krmení a setkání – probíhají o víkendech a svátcích. Navštivte zvířata tehdy, kdy jsou nejaktivnější, a odhalte zajímavosti z jejich života. Setkání s oblíbenými zvířaty doplněná poutavým vyprávěním se konají po celý den – stačí si jen vybrat! Venkovní program probíhá jen za hezkého počasí.

Happy Mondays – každé pondělí mají všechny děti od 3 do 15 let, důchodci a studenti vstup za 50 Kč. Držitelé průkazek ZTP, ZTP/P mají vstup za 1 Kč.

Večerní prohlídky s průvodcem – zveme Vás na procházku po zoo po zavírací hodině každý pátek a sobotu od 18.00. Na prohlídku je nutné se předem objednat.

Krmení velbloudů – každý den se vždy ve 13.30 můžete setkat s velbloudy a nakrmit je. Na prohlídku je nutné se předem objednat.