Písničkářka Lucy Dacus a nový termín jejího zrušeného koncertu - ZRUŠENO

23.4.2020

Ani napodruhé nevyšel návrat Lucy Dacus, její vystoupení naplánované na 23. dubna do Chapeau Rouge se ruší. „Asi to nikoho nepřekvapí,“ píše Lucy, „ale musím zrušit všechny evropské koncerty naplánované na duben a květen. Uděláme všechno proto, abych se do všech měst, která jsem měla v plánu, dříve nebo později vrátila.“ Vstupné za obě zrušené akce bude vráceno v plné výši v místě nákupu.

Loňský koncert pro nemoc zrušila, teď se ale americká písničkářka Lucy Dacus vrací. Její druhá nahrávka Historian byla zařazena do většiny výročních žebříčků roku 2018, figurovala ve výběru médií jako Pitchfork nebo Billboard. V nich se navíc objevovalo i povedené EP ženské superskupiny Boygenius, které je Dacus společně s Julien Baker a Phoebe Bridgers součástí. Vstupenky budou v prodeji od 5. února na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Minulý rok rodačka z amerického Richmondu zásobovala fanoušky sérií písní zasvěcenou různorodým svátkům a výročím. Mix autorských skladeb i coverů věnovala mimo jiné i Dnu matek, Dnu nezávislosti nebo narozeninám Bruce Springsteena. Během dvou let v různých studiích nahrávané písně si kladou za cíl lépe pochopit svět kolem a přijít na skrytý význam vzácných dnů. Ať už se jednalo o osobní skladbu My Mother and I nebo politicky laděnou Forever Half Mast, všechny skladby spojovala snaha, jak naložit s očekáváním fanoušků i uvědomění si vlastní pozice.