T-Mobile Olympijský běh - Rožnov pod Radhoštěm

17.6.2020, 18:00 – 19:00

Také v roce 2020 se město Rožnov pod Radhoštěm připojí k největší běžecké akci v zemi – T-Mobile Olympijskému běhu. Ten se uskuteční ve středu 17. června 2020 a v Rožnově se bude konat již počtvrté. Hlavní závod startuje v celé České republice ve stejný čas – v 18:00 hodin.

Běžci se mohou registrovat již nyní, a to na webu www.olympijskybeh.cz. Dětské závody, které jsou jako vždy zcela zdarma, začínají dříve odpoledne a je možné se na ně přihlásit předem, ale také až na místě.

V uplynulém roce se největší běžecké akce v ČR účastnilo bezmála 75 tisíc běžců v 81 městech včetně Rožnova, který díky svým 402 malým i velkým, závodním i rekreačním účastníkům obsadil republikově třetí příčku v celkovém počtu běžců. V celé ČR se vybralo 290 tisíc korun, které putovaly na Českou olympijskou nadaci, jež pomáhá sportovat dětem, jejichž rodičům chybí finanční prostředky na jejich sportovní aktivity. 

Letos se, u příležitosti celosvětových oslav Olympijského dne, uskuteční T-Mobile Olympijský běh 17. června 2020. Protože s výjimkou dětských běhů není umožněna registrace v den konání akce na místě, je potřeba si včas vyřídit přihlášení do samotného závodu – a to již nyní na stránkách www.olympijskybeh.cz. Výše startovného pro dospělé účastníky činí do 31. března 150 Kč (varianta s funkčním tričkem 350 Kč), do 9. června 250 Kč (varianta s funkčním tričkem 450 Kč) – po tomto termínu již nebude možné se registrovat. Dětské běhy jsou zcela zdarma, registrace bude u dětí umožněna i na místě. 

Pro hlavní běh bude v Rožnově opět připravena pětikilometrová trasa, start závodu je u Hudebního altánu. „Připravili jsme zajímavou trať, která běžce provede příjemnými místy našeho městského parku. Pro mladé běžce máme dále připraveny dětské běhy, kterých se mohou zúčastnit mladí sportovci v šesti věkových kategoriích na tratích od 200 metrů do 1 100 metrů,“ pozval účastníky starosta Rožnova Radim Holiš, sám aktivní běžec.  

Bližší informace o T-Mobile Olympijském běhu, včetně možnosti zaregistrovat se na běhy pořádané městem Rožnov pod Radhoštěm, naleznete na odkazu http://www.olympijskybeh.cz.