Ozvěny Eigasai 2020 - Plzeň

19.2.2020 – 22.2.2020, 23:59

Ozvěny 13. ročníku festivalu japonského filmu a kultury – „Eigasai“ proběhnou od 19. do 22. února 2020 v plzeňském kulturním prostoru Moving Station. Akce se koná ku příležitosti výročí 30 let spolupráce mezi japonským městem Takasaki a Plzní.

Filmový festival Eigasai, pořádá Česko-japonská společnost ve spolupráci s Japonským velvyslanectvím v Praze a Moving Station Plzeň.
V rámci svého 13. ročníku divákům v Plzni nabídne ukázku toho nejlepšího ze současné japonské filmové tvorby. Pro návštěvníky bude také připraven workshop kaligrafie a na jevišti se představí divadelní komedie kjógen.

Hlavním mottem letošního festivalu je heslo inspirované českým olympijským běžcem Emilem Zátopkem: Když nemůžeš, přidej!, které bylo zvolené v kontextu nadcházející letní tokijské olympiády. Motto se však vztahuje i k vybraným filmům z nabídky The Japan Foundation, ve kterých si hlavní hrdinové občas skoro sáhnou na dno a podobně jako olympijští sportovci se znovu zvednou a běží svůj životní závod dál.

Informace o akreditaci:
Akreditace platí po celou dobu konání festivalu tj. 19. až 22. 2., její součástí je volný vstup na všechny projekce a také kniha krátkých lyrických textů v duchu japonských haiku Prach prázdna, jejímž autorem je Ivo Hucl.
Pro předání knihy a vstupenek na filmové projekce je doporučeno zakoupit akreditace přímo na místě, tj. na pokladně Moving Station.