Corporate Bodies - Pragovka Gallery

28.1.2020 – 3.3.2020, 23:59

Naše těla procházejí procesem pozvolné a řízené těžby biologických informací a jejich následného kapitálového zhodnocení. 

Stáváme se hostiteli v parazitickém světě obřích technologických korporací, které, zdokonalovány umělou inteligencí a poháněny palivem marketingu, nasávají data z našich tělesných schránek a proměňují je v nekonečný zdroj zisku. Jsme korporátní těla drancovaná na těžebním poli sebe sama.

Projekt kolektivní výstavy :Corporate Bodies: představuje výběr studentů a absolventů HFBK (Hochschule für bildende Künste) Hamburk. Šestice autorů je vybrána s přihlédnutím k vícemediální prezentaci. Jejich díla se tematicky volně dotýkají odlidštěného světa technologií, (ne)exaktnosti přírodních věd, jsou ovlivněna fascinací digitalizovanými strukturami lidského těla, bizarností i kýčem, pohrávají si s kontrastem mizejícího přírodního dědictví a umělého světa západního kapitalismu.

Vystavující: Laura Franzmann, Judith Kisner, Marvin Moises Almaraz Dosal, Goscha Steinhauer, Gabriela Těthalová, Gesa Troch