HOLIDAY WORLD & REGION WORLD

14.2.2020 – 16.2.2020, 23:59

Mezinárodní veletrhy cestovního ruchu a regionální turistiky

Nový, větší a modernější HOLIDAY WORLD se sice bude konat už podevětadvacáté, přesto ho čeká jedno významné poprvé. Premiérově se totiž 13. až 16. února 2020 představí v prostorách letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA.

Cena vstupenky: 120/150 Kč

Návštěvníky však překvapí i další významnou inovací, a to intenzivnější propagací regionů.  Neméně atraktivní REGION WORLD totiž nabídne v celé své kráse i klenoty krajů České republiky, a to především z pohledu pěší turistiky.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy.  Během svého posledního ročníku v únoru 2019 představil příchozím téměř celý svět. „Téměř 700 vystavovatelů ze 42 zemí napříč planetou přilákalo desetitisíce českých i zahraničních návštěvníků do atraktivních destinací a cestovní kanceláře představily výjimečně bohatou a pestrou paletu zájezdů,“ říká Martin František Přívětivý, obchodní a marketingový ředitel z pořadatelské společnosti ABF. 

V roce 2020 se na veletrhu HOLIDAY WORLD představí národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, například Ameriky, Asie a Afriky. Na turistické zážitky budou lákat regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídnou desítky cestovních kanceláří a agentur.

Souběh myslí na laiky i na profesionály

Své tradiční programové pilíře HOLIDAY WORLD představí i v následujícím 29. ročníku tak, jak je již osvědčeným zvykem. Program veletrhu bude rozdělen pro odbornou a laickou veřejnost. Zatímco odborníci a profesionálové z oboru cestovního ruchu si mohou užít atmosféry a specifického programu první dva dny konání, tedy 13. a 14. února, na širokou veřejnost zacílí organizátoři i vystavovatelé třetí a čtvrtý den akce, o víkendu 15. a 16. února 2020.

Poznání regionů napříč Českem

V rámci souběžné akce s příznačným názvem REGION WORLD bude zaostřeno na regiony České republiky, a to především z pohledu pěší turistiky. Ta bude v únoru stěžejním tématem. 

Partnerským krajem pro rok 2020 se stal Jihočeský kraj. Ve spolupráci s Plzeňským krajem představí například Zlatou stezku, více než 600km síť stezek na území obou krajů, ale i nově certifikovanou stezku podél Lužnice, kterou připravila turistická oblast Toulava. A nejen to. Pro návštěvníky je připravena spousta soutěží i zábavy, která k jižním Čechám prostě patří.

Jihočeský kraj chce připomenout, že jde o kraj po staletí spravovaný lidmi v souladu s nároky přírody. Starobylá města plná života a kultury, vznešené hrady i půvabné zámky. Panenská příroda plná lesů i harmonicky pozměněná krajina s množstvím rybníků a řek. Národní park Šumava, který pro své unikátní souvislé zalesnění bývá právem označován jako zelená střecha Evropy. Řekla Vltava, Otava nebo Lužnice, rozmanité řeky, které nasytí každého rybáře i vodáka. 

Ale také hudební festivaly, historické a folklórní slavnosti, pivní stezky, minipivovary a s nimi spojená typická jihočeská kuchyně v čele s třeboňský kaprem.

A v neposlední řadě skvosty UNESCO – historické centrum města Český Krumlov a vesnice Holašovice. To vše jsou jižní Čechy.

Termín a místo konání: 14.–16. 2. 2020, PVA EXPO PRAHA

Vstupné: 150 Kč

Zlevněné vstupné: 120 Kč

Otevírací doba:

Pouze pro odborníky:

  • čtvrtek 9.30–18.00
  • pátek 9.30–14.00 (od 14 hodin také pro veřejnost)

Pro veřejnost:

  • pátek 14.00–18.00
  • sobota 9.30–18.00
  • neděle 9.30–15.00

Více informací o veletrhu najdete na www.holidayworld.cz.