31. 3. | JAROSLAV SVĚCENÝ: TAJEMNÉ HOUSLIČKY - ZRUŠENO

31.3.2020, 10:00 – 12:00

Vzhledem k nařízení vlády ČR byla akce zrušena. Zakoupené vstupenky bude možné vrátit na recepci ŠKODA Muzea po znovuotevření muzea a to až do 30. 11. 2020. V případě vstupenek zakoupených v síti Ticketmaster, se prosím obraťte na [email protected].

Interaktivní pořad Jaroslava Svěceného zavede mladé posluchače do tajuplné historie houslí. Strhne je svým vyprávěním, představí jim 300 let staré nástroje pocházející ze slavné italské Cremony, Paříže a dalších lokalit. Na tyto houslařské klenoty zahraje ukázky z hudby Antonia Vivaldiho, J. S. Bacha, Nicoly Paganiniho, ale i své vlastní skladby.

Cena vstupenky: 140 Kč

Jaroslav Svěcený je také soudním znalcem v oboru smyčcových hudebních nástrojů, řadu let moderoval pořady v Českém rozhlase a dokáže mladým posluchačům poutavou formou zodpovědět, co je zajímá. Jaké jsou nejstarší housle, jak se jmenují ti, kteří je už před staletími vyrobili v té nejvyšší kvalitě? Kolik takové nástroje stojí? Jak je možné, že vydrží tak dlouho v perfektním stavu? Co všechno se dá na housle zahrát? Jedna otázka a odpověď bude „stíhat“ druhou...

Tento pořad je součástí projektu Jaroslava Svěceného pod souhrnným názvem Violino a je primárně určen žákům 2. stupně ZŠ a studentům SŠ.

Sál L&K Forum, od 10:00. Délka programu: 70 min. Vstupné 140,- Kč, pedagogický doprovod zdarma.