The Legendary Pink Dots / UK/NL - Café V lese

15.2.2020, 19:30 – 21:00

Legendární Pink Dots zpět v Café V lese

Cena vstupenky: 250/300 Kč

The Legendary Pink Dots jsou anglicko-holandská experimentální rocková kapela, která se zformovala v Londýně již před 40 lety. Její jádro po celou dobu existence tvoří Edward Ka-Spel a Phil Knight. V současné době s nimi jako kytarista vystupuje ještě Erik Drost. Ačkoliv jsou Legendary Pink Dots na hony vzdáleni mainstreamu, vydali za svoji dlouhou kariéru již více než 40 alb. Nyní přijíždějí s aktuální deskou Angel in the Detail (2019, Metropolis Records).

Hudba The Legendary Pink Dots v sobě mísí prvky neo-psychedelie, ambientu, elektroniky, industriálu, synthpopu, post-punku, noisu, jazzu, popu, goth-rocku a tuny dalších představitelných žánrů, to vše s výrazně experimentálním a avantgardním projevem, který se stále vyvíjí, ale přesto zůstává velmi specifický. Písním dominuje Ka-Spelův výrazný vokál, který si vysloužil srovnání s Pink Floyd nebo Sydem Barretem, celkově je pak kapela srovnávána s velikáný krautrocku jako Can, Faust, Brainticket nebo Neu!

The Legendary Pink Dots se již potřetí vráti do Café V lese, které dokázali již dvakrát vyprodat a učinit z jejich koncertu opět nezapomenutelný večer.

Koncert se uskuteční 15. února 2020, vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut za 250,- + poplatky, na místě pak budou k dispozici za 300,- (pouze v případě nevyprodání v předprodeji).