KABARET NAHATÝ SHAKESPEARE - Divadlo Tramtarie

1.3.2021, 19:00 – 30.4.2021, 21:40

Pět v jednom aneb Pět nejslavnějších tragedií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii. Všechno, co jste chtěli vědět o Shakespearovi a báli jste se zeptat!

KABARET NAHATÝ SHAKESPEARE - Divadlo Tramtarie
  • Adresa:
    Hynaisova 11
    Olomouc 772 00

Megahit online ve špičkové kvalitě.

www.divadlotramtarie.cz

Kabaretní formou odlehčujeme temné příběhy plné vražd, mystiky i tragické lásky. Kombinace kabaretu včetně autorských písniček zároveň s původními slavnými výstupy a monology ze Shakespearových tragédií tvoří dohromady nesmírně živý divadelní tvar.“ (Jiří Trnka, režisér inscenace)

Je potřeba ocenit autorský přístup dramaturga Vladislava Kracíka a hostujícího režiséra Jiřího Trnky, kteří stojí za chytře vystavěným scénářem inscenace.“ (Pavla Bergmannová, Divadelní noviny)

Překlad vybraných úryvků: Martin Hilský
Režie: Jiří Trnka
Dramaturgie: Vladislav Kracík
Scéna a kostýmy: Jan C. Löbl
Hudba: Martin Peřina
Ligth design: Aleš Hejral
Zvuk: Rikki Beran
Světla: Daniel Bodlák
Plakát: Markéta Rosendorfová

Hrají:
Kněží, Kordélie, čarodějnice, posel, Ofélie: Petra Konev Čiháková / Dominika Hrazdílková
Mercutio, šašek, čarodějnice, Lady Macbeth, Gertruda: Jana Posníková
Julie, Macduff, čarodějnice, Hamlet: Bořek Joura
Romeo, Macbeth, Claudius: Martin Dědoch
Tybalt, Lear, Polonius, Laertes: Václav Stojan

Premiéra: 19. 9. 2015 v 19:30
Délka představení: 2 h 40 min včetně přestávky

Nositele autorských práv k dílu zastupuje DILIA, divadelní, literární, audiovizuální agentura, o.s., Krátkého 1, Praha.

Reportáž České televize

V současnosti se jedná o jeden z nejžádanějších titulů Divadla Tramtarie, který má za sebou již celou řadu hostování včetně účasti na mezinárodním divadelní festivalu v Bukurešti Fest(in) on the boulevard. Představení je také přímo ideální pro střední školy, protože seznámí studenty s tvorbou Williama Shakespeara osvěžující formou, která dokáže vzbudit zájem pro další poznání tvorby tohoto velikána světového divadla. Těšit se můžete na tyto známé tragedie: Romeo a Julie, Král Lear, Othello, Macbeth a Hamlet.

Všichni jsme se ohromně bavili, představení bylo vtipné a přitom poučné. Určitě navštívíme další představení této divadelní společnosti.“ (Mgr. Marie Haluzová, Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov)

V hlavních rolích inscenace vystupují kromě členů souboru Divadla Tramtarie Petry Konev Čihákové / Dominiky Hrazdílkové, Jany Posníkové a Václava Stojana také absolventi pražské DAMU Bořek Joura a Martin Dědoch, kteří se do Tramtarie vrací, neboť právě s tímto souborem jsou spojeny jejich divadelní začátky. Režisérem inscenace je hostující Jiří Trnka, který v současné době působí jako ředitel dvou severočeských divadel: Městského divadla v Děčíně a především slavného Činoherního studia v Ústí nad Labem. S Tramtarií režisér Trnka nespolupracuje poprvé, v minulých letech zde uvedl inscenace Taxi vinyl a Ošklivec.