XXX. VÁNOČNÍ TRHY ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě

3.12.2019 – 8.12.2019, 23:59

Letošní jubilejní 30. vánoční trhy ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě zahájíme v úterý 3. 12. a potrvají do neděle 8. 12. Opět návštěvníkům nabídneme mnoho řemeslných výrobků, bohaté občerstvení, dílničky pro děti, hudební vystoupení i živý betlém.

U prodejců si budete moci zakoupit rukodělné výrobky z textilu, dřeva a keramiky, také svíčky, mýdla, autorské obrazy, šperky, knížky a mnoho dalšího. Celý ambit provoní medové dobroty, perníčky, čaje a koření. Nebudou chybět ani produkty z levandule nebo vánoční ozdoby ze skla a korálků. Oblíbeným zbožím budou opět domácí marmelády, které byly letos označeny českolipským výrobkem roku. Vánoční trhy obohatí i dílničky pro děti, ať už výroba magnetů nebo drobných dekorací.

Na Loretánském dvoře bude jako obvykle připraveno občerstvení. Pochutnat si můžete na grilovaných klobáskách či sýrech, poctivém guláši a haluškách, ale také na palačinkách a domácích kremrolích. Tradičně nebudou chybět pravé moravské frgále nebo štramberské uši a pražené mandle. Letos bychom měli občerstvení obohatit o pečené kaštany a domácí sýry. Zahřát se můžete již tradičně u stánku s medovinou či svařeným vínem.

Ve čtvrtek 5. prosince pro Vás muzeum uspořádá od 15.30 do 18.30 hodin Mikulášskou nadílku s čerty a andělem. Každé odpoledne je v Biberově hudební síni (v kapli) připraven kulturní program. Děti z místních škol a školek nebo Dětského domova zazpívají koledy a zahrají na rozličné hudební nástroje. Tradičně se představí také žáci Základní umělecké školy z České Lípy a v sobotu si budete moct poslechnout vánoční vystoupení pěveckého sboru Českolipský Evergreen a prohlédnout si oživlý betlém. V neděli se můžete zúčastnit slavnostního křtu a autogramiády knihy Ztracené květy, pojednávající o plastikách a uměleckých dílech druhé poloviny 20. století v České Lípě. Podrobný program naleznete na plakátech nebo na webových stránkách.

Všechny srdečně zveme a potěší nás, když budete z letošních trhů spokojeně odcházet s dárky pro své blízké a hlavně s příjemnou adventní náladou.