Táborské Vánoce

27.11.2019 – 21.12.2019, 23:59

Svátečně vyzdobené město jako každoročně v závěru roku nabídne řadu programů pro dospělé i pro děti.

Na Žižkově náměstí se bude rozsvěcet vánoční stromeček, budou se zde rojit čerti a dojde i k nakupování nejen dárečků na Staročeském vánočním trhu. Umělci předvedou ukázky vánočních zvyků a malé i velké potěší živým betlémem. Oblíbená je i Mikulášská jízda po nejstarší elektrifikované trati  Tábor–Bechyně  pro rodiče s dětmi historickou lokomotivou „Bobinka“. Celý vánoční čas je protkán koncerty, pohádkami pro děti a hudebními večery. Po dobu adventu se pak můžete zasnít a inspirovat na výstavě betlémů a vánočních ozdob.

Bílé Vánoce

  1. 11. až 5. 1. 2020 - Galerie 140

Tradiční vánoční výstava plná dekorací, ozdob, betlémů a perníčků.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu s pozváním na vánoční punč

29. 11. v 17 hodin - Žižkovo náměstí

Zazní tradiční vánoční skladby upravené pro melodické bicí nástroje, jako je vibrafon, marimba či zvonkohra. Předvánoční atmosféru zpříjemní vystoupení bubenického souboru Wild Sticks.

Nebeská poštovna s obsluhou andílků splní vaše přání.

Staročeský vánoční trh

14. a 15. 12. - Žižkovo náměstí

Přijďte si užít atmosféru staročeských Vánoc, vychutnat si bohatý kulturní program, obdivovat tradiční uměleckořemeslnou výrobu, nakoupit vánoční dekorace. Prostřednictvím Divadla Studna zažít vánoční příběh o Marii, Josefu a jejich synovi. Kromě andělů na chůdách a žongléřů vás jistě potěší kramářské písně. Zaručeně autentický pouliční šramlband Péro za kloboukem s nebývalým nasazením zahraje letité evergreeny, písně lidové i zlidovělé. Staropražští Pardálové zazpívají nejznámější písně "šlapeťácké" staropražské, lidové a také nejpopulárnější hity Karla Hašlera a zejména koledy a melodie s vánoční tématikou. O kapele Motovidlo platí doslovně: hraje od Bacha po Vlacha. Ty nejznámější české koledy v libozvučném a originálním hudebním obsazení zazní v podání Staročeských koledníků.

Pod vánoční jedlí budou v sobotu k vidění dokonce dva živí velbloudi.

Zuzana Stirská a Fine Gospel Time

  1. 12. v 19 hodin - kostel sv. Jakuba /park Pod Kotnovem/

Adventní koncert plný známých vánočních melodií – tradicionálů, koled, semaforských vánočních songů včetně Purpury. A to vše v netradičních úpravách i netradičním podání. 

Živý betlém

v předvečer Zlaté neděle 21. 12. od 14 do 18 hodin – Žižkovo náměstí

Kouzelný příběh, vycházející z křesťanské tradice zobrazující události a postavy, související s narozením Ježíše Krista.

Nebudou chybět živá zvířátka, trubači zahrají každou celou hodinu známé koledy a pastýř bude vyprávět „Jak to bylo s Ježíškem a proč slavíme Vánoce“.