Výstava Too Bitter Too Rough začínajících umělců Antonie Stanové, Matěje Bílka a Michaely Červené

1.11.2019 – 15.11.2019, 23:59

V DARK Concept Store na pražské Letné (Kamenická 20) se ve čtvrtek 31. října v 18 hodin otevře návštěvníkům výstava Too Bitter Too Rough, která kombinuje tři různé umělecké formy tří mladých talentovaných umělců. Potrvá až do 15. listopadu. V rámci doprovodného programu navíc v prostorách výstavy 9. listopadu proběhne komorní koncert zpěvačky Tey Sofie.

Podle slov kurátorky Miny Zybartas budou návštěvníci výstavy vrženi mezi střípky každodenního života, jež se jim však ukáže v nejprapodivnějších barvách, tvarech či velikostech. „Návštěvníkovi by měl prostor, ve kterém se doplňují tři umělecké formy, připadat hlavně hřejivý a svým způsobem povědomý,“ dodává.

Talentovaná umělkyně Antonie Stanová maluje velkoformátové i menší obrazy. Mezi obvyklými abstrakcemi se v její tvorbě objevují a zase mizí figurální kontury. Matěj Bílek vytváří důmyslné umělecké instalace, které nečekanou formou glosují všední život. Využívá přitom širokou paletu materiálů, na které je návštěvník zvyklý v úplně jiném kontextu. Této linky se drží i Michaela Červená, jejíž jemná práce s textiliemi trio doplňuje.

Výstava, jejíž celé jméno je They say I’m too rough too bitter so now I only bathe in honey and sleep in silk, je nezávislou iniciativou daných umělců a kurátorky.

Kde:

DARK Concept Store na pražské Letné (Kamenická 20)